Projekti

Oddaja Mladinski informator

Ljubljanska mreža info točk je v začetku leta 2017 začela pripravljati radijsko oddajo Mladinski informator. Oddaja je na sporedu vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu na Radiu Študent. Prvi del oddaje je namenjen aktualni temi, v drugem delu pa v studio povabimo gosta, ki nam o njej pove kaj več. Iščemo vire in na enem mestu zbiramo informacije o aktualnih temah s področja mladinske problematike – delu, štipendijah, natečajih, prostovoljstvu, zabavi, mobilnosti, delavnicah in dogodkih, ki mladim ponujajo možnost za aktivnejšo participacijo v družbi in bolj kakovosten način življenja.

Sodelovanje v oddaji je odprto za vse mlade in mladinske organizacije oz. organizacije za mlade. Če imate idejo o kateri menite, da bi bilo dobro govoriti v oddaji, nam lahko pišete na info.skuc@lmit.org. Oddaje lahko poslušate tukaj.

 

 

 

 

 

 

Zemljevid USE-IT Ljubljana

V okviru Ljubljanske mreže info točk – L`MIT izhaja zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana. Zemljevid je brezplačen in ponuja nekomercialne informacije, saj za njegovo vsebino in podobo poskrbijo mladi iz lokalnega okolja. Simpatični zemljevid prestolnice skozi aktualne informacije in priporočila mladih popotnikom in ostalim obiskovalcem Ljubljane nudi vse potrebne informacije: priporočila o mestnem dogajanju, najbolj priljubljenih lokacijah domačinov ter ostalih zanimivostih in znamenitostih. Ker je oblikovan kot zloženka s tlorisom, lahko zemljevid deluje tudi kot mestni vodič.

USE-IT deluje kot mreža neodvisnih lokalnih pobud, ki so financirane s strani lokalnih oblasti in delijo vrednote krovne evropske organizacije USE-IT Europe. Turistične informacije za mlade USE-IT so na voljo v več kot štiridesetih mestih po Evropi. Vse lokalne pobude objavljajo brezplačne zemljevide, večina jih ima svojo Facebook stran, nekatere pa imajo tudi svojo spletno stran ali celo pisarno za mlade popotnike.

USE-IT Ljubljana je na voljo v tiskani obliki v TIC Ljubljana, Info centru ŠKUC, ljubljanskih hostelih in lokalih, na spletni strani USE-IT Europe ter kot aplikacija USE-IT za pametne telefone.

Projekt izdelave zemljevida sta sofinancirata Javni zavod Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino.

Povezava do Facebook strani 
Povezava do spletne strani USE-IT Europe 
Povezava do aplikacije USE-IT 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljubljanska mobilna info točka

Projekt je bil financiran preko takratnega evropskega programa Mladi v akciji, danes Erasmus+ in s strani Urada za mladino MOL. Projekt se je izvajal med 2010 in 2015. 

Informiranje za mlade predstavlja podporo mladim pri iskanju in izbiri informacij, ki jih potrebujejo za lažje odločanje in doseganje želenih ciljev ter izboljšujejo kvaliteto njihovega življenja, spodbujajo njihovo mobilnost in  avtonomnost. In ker je naš namen informacije o različnih možnostih in priložnostih približati prav vsem mladim – tudi tistim, ki (še)  niso vključeni v mladinske organizacije oziroma(še) niso sami aktivni iskalci informacij, smo oblikovali Ljubljansko mobilno info točko. Ta je na kraje, kjer se mladi družijo in preživljajo svoj čas, s seboj prenaša informacije o:

 • izobraževanju,
 • zaposlovanju,
 • prostovoljnem delu,
 • kulturnih, športnih in zabavnih dogodkih ter prireditvah,
 • aktivizmu,
 • ekologiji,
 • duhovnosti,
 • zdravju in pomoči v stiski,
 • lokalnih organizacijah in službah za mlade,
 • razvoju mladinskega dela,
 • razpisih in natečajih,
 • evropskih programih za mlade (Mladi v akciji, Eurodesk, EVS…).

Prav vse informativne vsebine, ki smo jih brezplačno posredujemo mladim, so bile brezplačne in nekomercialne narave.

L’MIT – Ljubljanska mobilna info točka PDF (513 KB)

LMIT-Ljubljanska-mobilna-info-tocka