ponedeljek, 27. februar 2017

IZMENJEVALNICA v Mostah!

V soboto, 11. februarja od 10. do 16. ure bo v Mostah (Mladinska postaja Moste – Tržnica Moste, 1. nadstropje) potekala Izmenjevalnica – dogodek menjave, na katerem lahko hrano, izdelke za osebno higieno in čistila zamenjate za rabljena, vintage oblačila in predmete.

V zameno za kozarec paradižnikove omake, kozarec vložene zelenjave, tunino, ovsene kosmiče, polento, kavo … ali za katerikoli drug trajni prehramben izdelek si lahko izberete rabljeno oblačilo ali predmet.

Na Izmenjevalnici, ki tokrat poteka v okviru programa Mladinske postaje Moste, se bodo na dogodku pridružile še druge organizacije in prijatelji.

Z vami bodo: 

Združenje SEZAM. Poskrbeli bodo za kotiček za najmlajše. Mlade družinice vabljene s svojimi nadebudneži! 

Zavod ZOK. S palačinkami in smutiji!

Rod Črnega Mrava. Z domačimi zeliščnimi čaji!

ŽMOHT. Poskrbel bo za naše brbončice! 

Zavetišče za zavržene rastline

Kis in kvas. Svež čičerikin tempeh, arašidov miso in še kaj = Kis in kvas, z ljubeznijo, znanjem in potrpljenjem v Sloveniji pripravljena veganska fermentirana hrana!

Zelena in fržek. Z domačimi zeliščnimi namazi in rezanci.

Laura Pika. S copati, nahrbtniki in torbičkami!

Več info: izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si in info@delavnicakonceptov.si

IZMENJEVALNICA je projekt Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Ljubljana, ki želi predvsem med mladimi širiti zavest o recikliranju uporabnih stvari ter krepiti odgovornost do soljudi. Izmenjujemo rabljena, “vintage” oblačila, ki jih ljudje, prejemniki pomoči Rdečega križa niso izbrali in bi drugače ostala v Humanitarnem centru, z vašim obiskom pa jih pretvorimo v prehranske, higienske izdelke in čistila, s katerimi obogatimo osnovne pakete pomoči Rdečega križa.

Mladinska postaja Moste (MPM) je prostor za mlade, ki ponuja pet prostorov za neformalno učenje in kvalitetno preživljanje prostega časa. MPM je nastala kot nov koncept skupnostnega prostora, kjer imajo pri kreiranju vsebin glavno besedo mladi. Ekipa MPM daje velik poudarek sodelovanju z lokalno skupnostjo, skrbi za ranljivejše skupine mladih in se zavzema za razvoj trajnostnih praks v administrativnem, izobraževalnem in kreativnem procesu ter za oplemenitenje lokalnega okolja.

Vir: Rdeči križ Slovenije - OZ Ljubljana