Poziv za prijavo prispevka za 3. evropsko konferenco Europe Goes Local

Od 4. do 6. junija 2019 bo v Bruslju potekala tretja evropska konferenca strateškega partnerstva Europe Goes Local.

Na konferenci v Bruslju bo sodelovalo 200 akterjev mladinskega dela na lokalni ravni z namenom medsebojnega učenja, načrtovanja novih skupnih aktivnosti ter izmenjave stališč in pristopov glede uporabe Evropske listine o mladinskem delu na lokalni ravni pri razvoju kakovostnega mladinskega dela na lokalni ravni.

Drugi dan konference bo potekalo 8 vzporednih delavnic, na katerih bodo predstavljeni izbrani prispevki na temo dobrih praks (orodja, metodologije, sistemi in strukture ipd.) s področja (razvoja) kakovostnega mladinskega dela.

Vsaka delavnica bo obravnavala enega od temeljnih načel kakovostnega mladinskega dela, ki so opredeljena tudi v Evropski listini o mladinskem delu na lokalni ravni, ki bo uradno potrjena prav na 3. evropski konferenci Europe Goes Local.

Ta načela so: participacija, vključevanje, javne politike mladinskega dela, evropska dimenzija v lokalnem mladinskem delu, učenje v mladinskem delu in razvoj kakovosti.

Vse zainteresirane posameznike in/ali organizacije, ki menite, da imate orodje, metodologijo, sistem ali drug primer dobre prakse s področja kakovostnega mladinskega dela in spada v tematike delavnic, kot so opredeljene zgoraj, vabijo, da izpolnete prijavni obrazec in prijavite predstavitev prispevka na eni od 8 delavnic, ki bodo potekale na 3. evropski konferenci EGL.

Prijavni obrazec, ki ga najdete tukaj, posredujte koordinatorki strateškega partnerstva Europe Goes Local Judit Balogh na judit.balogh@jint.be.

Rok za prijavo: 15. marec 2019

Več o konferenci najdete tukaj.