Razpis fundacije Soros za sofinanciranje projektov, ki bodo prispevali k večjemu številu ženskih govork na konferencah na visoki ravni v EU

Kot kažejo ugotovitve Sorosove publikacije An End to Manels II: Closing the Gender Gap at Europe’s Top Policy Events”,  na evropskih konferencah na visoki ravni prednjačijo moški.

Poročilo, ki je raziskovalo prisotnost ženskih govork na evropskih konferencah na visoki ravni na področjih zunanje politike, evropskih zadev, terorizma in varnosti, ekonomije, kriminalitete, okolja, podnebja in energetskih vprašanj ter tehnologije, kaže na izjemno nizko število ženskih govork  – v povprečju so trije od štirih govorcev na tovrstnih dogodkih moškega spola.

Zato so objavili razpis za sofinanciranje projektov oz. predlogov rešitev, kako povečati število ženskih govork na tovrstnih dogodkih ter kako učinkovito spodbuditi ženske v think tankih in drugih raziskovalnih institucijah za prevzemanje govorniških funkcij na konferencah.

K prijavam vabijo think tanke, raziskovalne institucije in druge organizacije (tako javne kot zasebne), ki gostijo konference na visoki ravni. Upravičeni so prijavitelji iz držav članic EU.

Več o razpisu najdete tukaj.