Usposabljanje za mladinske delavce FaiRevolution

Zavod Voluntariat v sodelovanju s partnerji organizira mednarodno usposabljanje za mladinske delavce z naslovom FaiRevolution.

Glavni cilj treninga je opolnomočiti mladinske delavce/vzgojitelje/učitelje s praktičnimi orodji, s pomočjo katerih lahko mladim pomagajo krmariti skozi družbeno in globalno pomembne teme, kot so družbena in ekonomska neenakost, okoljska trajnost in podnebne spremembe, raznolikost in vključevanje ter migracije.

Tekom treninga bodo mladinski delavci pridobili znanje in izkušnje o uporabi metode digitalnega pripovedovanja zgodb, ki je aplikativna tudi pri izvajanju drugih aktivnosti. Hkrati pa bodo dobili dodaten vpogled v aktualne družbene in globalne teme ter se z njimi poistovetili prek ustvarjanja lastnih digitalnih zgodb. Ob koncu treninga bodo nastale digitalne zgodbe zbrali ter jih objavili na svojih spletnih straneh.

Trening temelji na zbirki orodij FaiRevolution, ki je nastala v letu 2023 v okviru Erasmus+ projekta – manjša partnerstva in je objavljena na platformi Fairshare. Trening bodo izvajali strokovnjaki s področja globalnega učenja ter strokovnjaki za uporabo digitalnih orodij.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Zavod Voluntariat