e-NAMIG za mladinske organizacije, 8. 6. 2021, št.22 / spletna verzija
     Dobro je vedeti  
 

“Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)”

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja so s 1. 1. 2021 pričeli z izvajanjem projekta z naslovom “Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)”.

 
 

LGBT mladi – Prebijmo molk v šolah

Društvo Legebitra je izdalo končno poročilo o rezultatih raziskave o stanju v šolah  2019: LGBT mladi – Prebijmo molk v šolah. 

 
 

Obeležitev 30 let Urada za mladino in uvodni dogodek predsedovanja Slovenije svetu EU

Urad RS za mladino in uredništvo portala mlad.si vas vabita na spletni dogodek za obeležitev 30 let Urada RS za mladino in uvodni dogodek predsedovanja Slovenije Svetu EU za področju mladine, ki bo potekal preko Zooma v torek, 15. 6. 2021 ob 14.00. Rok prijave je 8. 6. 2021. 

 
 

Projekt YOUNGMOB – Anketa o rabi pametnega telefona med mladimi

V zavodu Center Spirala sodelujejo v EU projektu YOUNGMOB, v okviru katerega se ukvarjajo s tematiko rabe pametnih telefonov med mladimi. 

 
 

E-konferenca: “Kaj, kako in koliko bomo delali v prihodnosti?”

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad vabi k udeležbi na e-konferenci “Kaj, kako in koliko bomo delali v prihodnosti?”, ki bo potekala 9. junija 2021 preko spleta.

 
     Sodelovanja  
 

Posvet: Kako z mladinsko pobudo do službe?

Inkubator 4.0 vabi na tretji posvet “Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela”, kjer se boste skušali z vidika različnih deležnikov vživeti v položaj mladih, ki so v družbi aktivni. Rok prijave je 9. 6. 2021. 

 
 

Alliance magazine vabi mlade filantrope k posredovanju svojega pogleda na prihodnost filantropije

Alliance magazine letos praznuje 25 let svojega delovanja. Ob tej priložnosti vabijo mlade filantrope, ki so bili rojeni leta 1996 in so sedaj stari 25 let, da z njimi delijo svoj pogled na prihodnost filantropije. Rok prijave je 11. 6. 2021. 

 
 

Lupa praznuje 20 let: Prijave na festival nevladnih organizacij so odprte

CNVOS vabi na jubilejni, 20. Festival nevladnih organizacij LUPA, ki bo v sredo, 15. 9. 2021, od 10.00 do 18.00 na Bregu v Ljubljani. Rok prijave je 25. 8. 2021. 

 
 

Povabilo k sodelovanju pri Erasmus+ projektu

Nemška neprofitna organizacija Weltblick e.V. s sedežem v Wiesbadnu, išče mladinsko organizacijo iz Ljubljane za sodelovanje pri prijavi projekta Erasmus+.

 
 

Razpis “Veter v laseh”

Športna unija Slovenije vabi organizatorje iz vrst športnih društev, osnovnih šol in mladinskih organizacij, da se jim pridružijo v športno-družbeni akciji “Veter v laseh”. Rok prijave je 31. 10. 2021.

 
 

Slovensko-ameriški virtualni akademski simpozij

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija vabi na Slovensko-ameriški virtualni akademski simpozij (SAVAS), ki bo potekal v sredo, 9. 6. 2021, ob 17.00 prek spleta.

 
 

Projekt “Mladokracija”

Mreža MaMa v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije v okviru projekta Mladokracija – mladi za demokracijo organizira nacionalno konferenco, ki bo potekala v sredo, 16. junija, v Celju. Rok prijave je 10. 6. 2021. 

 
     Izobraževanja  
 

TAGZ 2021 – Ulice za gledališče

Kulturno umetniško društvo Transformator organizira 80-urno intenzivno izobraževanje o metodologiji in tehnikah gledališča zatiranih kjer se boste podali na raziskovanje uporabe gledališča v javnem prostoru skupaj z udeleženci iz petih različnih držav EU (Avstrija, Nemčija, Romunija, Hrvaška in Bolgarija). Rok prijave je 18. 6. 2021. 

 
 

Usposabljanje za pridobitev znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota

Zavod Movit vabi na usposabljanje za pridobitev znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota. Rok prijave je 15. 6. 2021. 

 
 

“Kulturni bazar 2021”

Odprte so prijave na brezplačno strokovno usposabljanje iz kulturno-umetnostne vzgoje “Kulturni bazar 2021”. Osrednja tema programa je Umetnost–znanost–tehnologija–izobraževanje: misliti prihodnost danes. Rok prijave je 22. 6. 2021. 

 
 

Konferenca: Vključujoče prostovoljstvo

Ekipa Društva Parade ponosa vabi na konferenco, kjer si bo prizadevala odgovoriti na vprašanje “Kaj je vključujoče prostovoljstvo in kako ga lahko izvajamo v (mladinskih) organizacijah?”. Konferenca bo potekala 17. 6. 2021. 

 
 

Norveški finančni mehanizem in finančni mehanizem EGP 2014–2021: Najava otvoritvenega dogodka in informativne delavnice za prijavitelje

Nacionalna kontaktna točka in Nosilec programa sporočata, da sta otvoritveni dogodek Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP ter informativna delavnica za prijavitelje projektov na javni razpis v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje ter programa Izobraževanje – krepitev človeških virov predvidena v sredo, 16. junija 2021.

 
 

Delavnica Ženske svetovalnice na temo: “Pozitivna komunikacija”

Ženska svetovalnica vabi na delavnico “Pozitivna komunikacija”, ki bo potekala v četrtek 10. 6. 2021, ob 16.30 prek spletne aplikacije Zoom.

 
     Razpisi  
 

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov romskih društev v letu 2021

Svet romske skupnosti Republike Slovenije objavlja Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov romskih društev v letu 2021. Rok prijave je 11. 6. 2021. 

 
 

Razpis za podelitev nagrad in priznanj za delo na področju socialnega varstva v letu 2021

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo razpis za podelitev nagrad in priznanj za delo na področju socialnega varstva v letu 2021. Rok prijave je 4. 8. 2021. 

 
 

Postopek izbora ene predstavnice oz. predstavnika NVO v svet zavoda Kreativno središče Center Rog

Cnvos razpisuje postopek izbora ene predstavnice oziroma predstavnika nevladnih organizacij (v nadaljevanju: predstavnik), v svet zavoda Kreativno središče Center Rog. Rok prijave je 16. 6. 2021. 

 
 

Javni razpis za male projekte

V okviru programa Active Citizens Fund v Sloveniji je objavljen Javni razpis za male projekte. Večina sredstev razpisa bo namenjena organizacijam, ki delujejo na slabše razvitih območjih. Rok prijave je 12. 7. 2021. 

 
     Uporabni viri  
 

Prevod dveh priročnikov: Nazaj v šolo po covid-19 in Izguba in žalovanje v času covid-19

Iz Rdečega križa Slovenije obveščajo, da sta na voljo prevoda dveh priročnikov Referenčnega centra Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca za psihosocialno podporo: Nazaj v šolo po covid-19 in Izguba in žalovanje v času covid-19. 

 
 

Izšla je evro-delovna brošura

V svojem poslanstvu, da mlade spodbudi k uresničevanju njihovih potencialov, Eurodesk ne preneha z inovacijami in ustvarjanjem novih virov za zagotavljanje informacij o mladih.

 
 

Dobre prakse programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota v letu 2020

Zavod Movit je v kompendiju programa Erasmus+ “Mladi v akciji za leto 2020” zbral projekte, sprejete v letu 2020, ki so izstopali znotraj posameznih ukrepov.

 
 

Javna razprava “Uprimo se zatiranju”

Društvo Parada ponosa vabi na javno razpravo “Uprimo se zatiranju”, ki se bo odvila v ponedeljek, 14. junija 2021, v okviru festivala Parada ponosa 2021.

 
   
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, SLOAM, Agencija za mlade.

L'MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram