Covid-19 – česa morda še ne vemo?

V poplavi raznoraznih informacij in nenehnih sprememb, povezanih s trenutno zdravstveno situacijo se vsi težko znajdemo, zato so se v Slovenski filantropiji odločili, da bodo poskusili nasloviti vsaj nekatere izmed tem, ki so jih v nedavni anketi izpostavili njihovi prostovoljci. Pri tem jim bodo pomagali strokovnjaki in strokovnjakinje, ki to področje dobro poznajo, obenem pa so tudi sami in starši, sosedje, prijatelji in opažajo stiske, ki jih je pandemija povzročila med ljudmi.

V spletnem pogovoru boste lahko zastavljali vprašanja, na katera morda še niste dobili odgovora, pa tudi taka, o katerih kroži vse preveč nasprotujočih si odgovorov.

Srečanja bodo organizirali v dveh terminih, razdeljenih tematsko:

  • Sreda, 19. januarja 2022 ob 18.00: o cepivih proti covid-19, ki jih že uporabljamo, kako so bila izdelana, kako je potekal razvoj in preskušanje, kako delujejo, kakšni so potencialni neželeni učinki – takojšnji in poznejši. Na vaša vprašanja bodo odgovarjale: Nataša Karas Kuželički (Fakulteta za farmacijo, UL), Simona Jurkovič Mlakar (Univerza v Ženevi, Švica) in Tijana Markovič (Fakulteta za farmacijo, UL).
  • Sreda, 26. januarja 2022 ob 18.00: o cepivih, ki v Evropo še prihajajo – na kakšnem principu delujejo, kaj lahko od njih pričakujemo kar zadeva zaščito, neželene učinke; o protivirusnih zdravilih – kako delujejo, kaj pomenijo za zdravljenje covid-19. Na vaša vprašanja bodo odgovarjale Martina Gobec (Fakulteta za farmacijo, UL), Lucija Ana Vrščaj (Fakulteta za farmacijo, UL), Anja Pišlar (Fakulteta za farmacijo, UL).

Vljudno vabljeni vsi, ki vas tema zanima in ki zaman iščete odgovore na konkretna vprašanja ali dileme, s katerimi se srečujete pri delu ali prostovoljstvu. 

Pogovori bodo potekali preko aplikacije Zoom, obvezne so prijave z elektronskim naslovom.

Prijave zbirajo do dneva dogodka preko spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj.

Vir: Slovenska filantropija