Intenzivna delavnica: Lutkovni parkour s Teo Kovše

Studio EX-teater v sodelovanju s KUD Ljud gosti Ljudov Laboratorij z delavnico Lutkovni parkour. Delavnica bo potekala 5. in 6. aprila 2019.

Lutkovni parkour je tehnika animiranja namizne lutke v urbanem okolju. Cilj je iskanje različnih načinov lutkovne animacije in uporabe lutke.

V tečaju bodo udeleženci spoznavali in raziskovali:

  • osnove lutkovne animacije (namizna lutka),
  • različne prostore za lutkovno animacijo (oder, hodnik, stopnice, ulica), premagovanje ovir z animacijo lutke.

Delavnico bo vodila Tea Kovše, lutkovna animatorka in umetniška vodja Gledališča DELA.

Tea Kovše je diplomirana dramaturginja in soustanoviteljica ter umetniška vodja Gledališča DELA, katero temelji na sodobnem plesu, lutkovnem izrazu in glasbi. Njihove predstave se ukvarjajo s družbenimi odnosi in vključujejo pojave, kot so; dolgčas, pregorelost, različna duševna stanja in stigme.

Tea na Ravnah na Koroškem vodi Gledališče ŠOLA, lutkovne delavnice in delavnice aktivnega branja. Kot lutkovna animatorka raziskuje performativno področje skozi lutkovno polje, sodobni ples in ulično gledališče. Skupaj s koreografinjo Katjo Vravnik je razvila metodo SENČNEGA PLESA – kombinacija senčnega gledališča in sodobnega plesa.

Urnik:

  • petek, 5. april: 9.00 – 17.00,
  • sobota, 6. april: 9.00 – 13.00.

Delavnica je brezplačna, zaradi omejenega števila mest je potrebna prijava na: 031 341 889 (Grega) ali kudljud@gmail.com.

Projekt Ljudov Laboratorij sofinancira Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino.