Skrb v času kriz(e) v sklopu projekta Duševno je pomembno

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 7 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki potekajo v novembru in decembru. V tem tednu bo potekal dogodek Skrb zase v času kriz(e).

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja. Že dlje časa opažamo, da na duševno zdravje študentov premnogokrat pozabimo.

Današnji zahodni svet je prežet z zahtevami po (akademski, delovni, finančni …) uspešnosti, kar razmeroma pogosto vodi do izgorevanja. Po drugi strani pa naj bi bili uspešni tudi pri skrbi zase, kar se mnogokrat enači z »vlaganjem« vase (v dobro počutje, sproščanje, zunanjo podobo …), kar ni pravzaprav nič drugega kot še ena v vrsti zahtev po uspešnosti. Trenutna situacija epidemije je večini ljudi prinesla dodatne obremenitve, saj smo se kot družba in kot posamezniki znašli v situaciji, ki je nova, nepredvidljiva in nanjo nismo mogli biti pripravljeni. Obdobje epidemije je zato obdobje krize. Kadar se znajdemo v obdobjih krize, so naši dosedanji načini spoprijemanja z izzivi neučinkoviti in zato je skrb zase v obdobjih krize še toliko bolj pomembna tema. V predavanju z izkustvenim delom boste skupaj raziskovali, kako si opredeljujemo lastno idejo skrbi zase in kaj nam je lahko še posebej v pomoč v času kriz(e).

Predavanje je brezplačno, obvezne se prijave tukaj.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: ŠKIS