Transformacija sovražnega govora: Predstavitev

Društvo Parada ponosa vas vabi na javni dogodek Transformacija sovražnega govora v petek, 22. marca, med 9.30 in 16.00 v Hišo EU na Dunajski cesti 20, Ljubljana.

Na dogodku bodo v slovenskem prostoru lansirale_i vsebine in orodja, ki mladinskim delavkam_cem ponujajo oporo in vodilo za prepoznavanje in alternativno odzivanje na pojav sovražnega govora pri delu z mladimi.

Na dogodku bo predstavljen priročnik, ki ponuja pregled različnih pristopov k prepoznavanju, naslavljanju in transformaciji sovražnega govora pri delu s skupinami mladih.

Lansirale_i bodo spletno platformo z dodatnimi informacijami o naslavljanju sovražnega govora ter predstavile_i mednarodni bazen trenerk_jev neformalnega izobraževanja, sestavljen iz oseb, ki so na lastni koži doživele_i sovražni govor in druge oblike nasilja na podlagi svojih marginaliziranih identitet.

Po uvodnih predstavitvah bo potekala panelna razprava z naslovom Soočanje z uporom proti iniciativam za naslavljanje sovražnega govora v Sloveniji.

V popoldanskem delu programa bodo sledile interaktivne delavnice, ki jih bodo vodile_i mednarodne_i trenerke_ji, ki so sodelovale_i pri projektu.

Skozi delavnice bodo vsem, ki delate s skupinami mladih oz. vas tematika zanima, predstavile_i metode, kako prepoznati, nasloviti in transformirati sovražni govor znotraj mladinskih izobraževalnih aktivnosti.

Predstavitve in razprava bodo potekale v slovenskem jeziku z možnostjo simultanega prevoda v angleščino. Delavnice bodo na voljo tako v slovenščini kot v angleščini.

Možna je tudi udeležba samo na posameznem sklopu programa.

Za dogodek je obvezna prijava. Prijavnico najdete tukaj.

Za dodatne informacije so na voljo na info@ljubljanapride.org.

Program dogodka najdete tukaj.