Lahkih nog naokrog: pridruži se skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva!

Si bivši/a EVS prostovoljec/ka? Si opravljal/a kakšno drugo prostovoljno delo v tujini? Ali pa te zelo mika, da bi se v prihodnosti priključil/a kakšnemu projektu v tujini, pa še nimaš dovolj informacij?

Zavod Voluntariat ima zate super ponudbo.

Kot vodilna organizacija v Sloveniji na področju mednarodnega prostovoljstva želijo desetim slovenskim prostovoljcem in štirim EVS prostovoljkam iz različnih evropskih držav ponuditi možnost za deljenje in pridobivanje izkušenj in novega znanja na področju mednarodnega prostovoljstva ter neformalnega učenja.

Izbrana skupina prostovoljcev bo izvedla aktivnosti, ki jih bo zasnovala sama s podporo mentorjev in izpeljala po različnih mladinskih organizacijah, šolah, v svojem lokalnem okolju. Skozi promocijske aktivnosti bodo mlade informirali o priložnostih na področju mednarodnega prostovoljstva, pomenu neformalnega učenja in pridobivanja kompetenc skozi mednarodno prostovoljno delo, s poudarkom na možnostih udeležbe mladih v programih ERASMUS+.

Udeleženci bodo skozi celoten cikel pridobili:

  • poglobljeno znanje o mednarodnem prostovoljstvu skozi lečo globalnega učenja,
  • medkulturno izkušnjo ob delu z EVS prostovoljci,
  • mehke veščine, organizacijske ter socialno državljanske kompetence …

pa tudi delili svoje znanje v primeru, da so se že udeležili kakšnega mednarodnega prostovoljnega projekta.

Cikel se bo izvajal med aprilom 2019 in februarjem 2020 in sestoji iz:

  • sedemdnevnega usposabljanja na temo mednarodnega prostovoljstva skozi prizmo globalnega učenja, neformalnega izobraževanja in razvijanja mehkih veščin (Ljubljana, 23. 4. – 29. 4. 2019),
  • tridnevnega usposabljanja, kjer se bodo oblikovali trinomi za izvedbo delavnic (dva lokalna prostovoljca + en EVS prostovoljec) ter začrtala plan in metodologija dela (izven Ljubljane, 20. 5. – 22. 5. 2019),
  • izvedbe delavnic promocije mednarodnega prostovoljstva in programa ERASMUS+ po srednjih šolah ter lokalnih mladinskih centrih in društvih z metodami neformalnega učenja (lokalna okolja prostovoljcev, april 2019 – februar 2020),
  • evalvacijskega srečanja z namenom pregleda dela in celotne učne izkušnje (enkrat med decembrom 2019 in februarjem 2020).

Izbrani prostovoljci bodo izvedli 5 – 7 promocijskih delavnic, stroški prenočišča bodo kriti za udeležence, ki ne živijo v Ljubljani, ravno tako bodo kriti stroški prevoza do višine 20€. V primeru, da bo strošek višji, bomo na koncu usposabljanja preverili, če je ostalo še kaj denarja za kritje razlike.

V kolikor imaš čas udeležiti se samo usposabljanja in se ne moreš zavezati za izvajanje promocijskih aktivnosti, ali pa želiš deliti svojo izkušnjo in nimaš časa za usposabljanje, te kljub temu vabijo k prijavi, saj bodo že kako našli način za sodelovanje.

Lahko jim tudi pišeš na programi@zavod-voluntariat.si.

Več o posameznih aktivnostih cikla si lahko preberete tukaj.

Prijave sprejemajo do torka, 2. aprila 2019, do 12.00, prijavnico najdeš tukaj.