Poziv za mlade umetnike iz EU

Društvo Humanitas išče mlade umetnike/umetnice (med 18-35 letom) iz držav članic Evropske Unije, ki bi s svojim umetniškim delom  – fotografijo, sliko, kipom itd. – sodelovali v t.i. palestinskem Uličnem muzeju.

Ulični muzej je razstava, ki bo potekala v mestu Jeruzalem septembra 2018 in na kateri bodo svoja dela predstavili mladi palestinski in evropski umetniki. Fokus je na pošiljanju umetniškega dela in umetnikov.

Tema Uličnega muzeja je palestinska in evropska identiteta. Iščejo torej mlade umetnike/umetnice, katerih delo se ukvarja z vprašanjem evropske identitete (kritični projekti dobrodošli) in ki jih zanima svoje delo predstaviti v Palestini. Ulični muzej je priložnost, da mladi evropski umetniki razstavijo svoje delo v Palestini in tako svoje delo spremenijo v kanal sodelovanja med palestinskimi in evropskimi umetniki/umetnicami.

Projekt krije stroške razstave (povratni potni stroški za pošiljanje umetniškega dela ali pa tisk), ne pa potovanja umetnikov. Če se želi umetnik/umetnica osebno udeležiti razstave, bo to moral kriti sam/a. Če ne želi pošiljati originala v Palestino pa bi želel/a sodelovati na razstavi, lahko pošlje svoje delo elektronsko in bo delo v Palestini natisnjeno (možnost tudi 3D tiskanja).

Vse, ki sodelovanje zanima, vabimo, da fotografijo svojega dela s krajšim opisom (katero temo naslavlja, kako, zakaj) in svoj CV pošljejo na bvodopivec@gmail.com do 15. maja, kjer lahko tudi dobite več informacij. Dela bo zbrala palestinska organizacija Palestinian Vision do 15. junija.

Ulični muzej poteka v okviru projekta Bringing Culture and Art to the streets of the West Bank and Gaza Strip, ki ga vodi palestinska organizacija Palestinian Vision (http://www.palvision.com/), skupaj z organizacijo Youth Without Borders (Gaza) in s slovenskimi organizacijami Humanitas (www.humanitas.si) in Proja (http://proja.org/).