RogLab Open: Aktivno staranje – poziv oblikovalcem

Generacije, ki so prve ponotranjile “upiranje brez razloga”, so bili tisti najstniki, ki so sprožili beatlomanijo ter hipiji iz časa Woodstocka.

Prav s temi generacijami se bo ukvarjal letošnji oblikovalski natečaj RogLab Open: Aktivno staranje, ki ga razpisujeta RogLab, ljubljanski fab lab, ki je lani prejel prestižno evropsko nagrado za inovativnost mreže Eurocities, in slovenski Center za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

Z natečajem želijo opozoriti oblikovalce in javnost na potrebe starejših oseb, obenem pa spodbuditi razvoj njim namenjenih novih izdelkov in storitev.

S kakšnim kreativnim izzivom se boste spopadli? Z oblikovanjem družbeno koristne rešitve, ki osebam, starejšim od sedemdeset let, omogoča aktivno in samostojno življenje v lastnem domu, v javnih prostorih ali na javnih površinah.

Natečaj je namenjen profesionalnim in upokojenim oblikovalcem, arhitektom, umetnikom, inženirjem in izdelovalcem ter študentom in podjetjem (sprejemajo tako individualne kot skupinske prijave).

Rok za oddajo idej  je 12. april 2019.

Več informacij o natečaju s prijavnico vred najdete tukaj.