“Mladost – nosilka EU sprememb” v Ljubljani

V Ljubljani se je na dogodku Mladost – Nosilka EU sprememb prejšnji petek (22. 3. 2024) oglasila poslanka Ljudmila Novak. Dogodek je organiziral Zavod BOB pod okriljem Mreže MaMa in ob podpori in financiranju EU parlamenta.

Več

Poročilo o dogodku “Povezan s seboj, povezan z mladimi”

Dne 18. novembra se je v okviru Mreže mladinskih centrov Ljubljana odvijal prijeten dogodek, ki je bil namenjen mladinskim delavcem_kam, lokalnim in mednarodnim prostovoljcem_kam, da se sprostijo, spoznajo drug drugega ter vzpostavijo povezave. Dan je bil sončen in prijeten, kar je dodatno prispevalo k prijetnemu vzdušju med udeleženci.

Več

EU inFORM: Young voters project

EU inFORM – Young voters project je namenjen spodbujanju udeležbe mladih volivcev na prihajajočih evropskih volitvah leta 2024, s poudarkom na osebe, ki bodo tokrat volile prvič. Znotraj projekta smo partnerji tudi Mreža L’MIT.

Več

Prva Noč mladinskih centrov

V petek, 13. oktobra, je 19 ljubljanskih mladinskih centrov, povezanih v Mrežo mladinskih centrov Ljubljana, pripravilo prvo skupno akcijo Noč mladinskih centrov, katere se je udeležilo preko 550 mladih. Na 19 različnih dogodkih, na prav toliko lokacijah, so s pestrim dogajanjem širom Ljubljane opozorili na raznolike možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa.

Več

Izbran prvi mladinski podnebni delegat Slovenije

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) smo letos skupaj z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo (MOPE) v letu 2023 prvič vzpostavili institut mladinskega delegata Slovenije v mednarodnih podnebnih pogajanjih. Cilj tega je vključevanje mladih v procese mednarodnih podnebnih pogajanj, opolnomočenje mladih in širjenje vsebin podnebnih sprememb med mladimi.

Več

Zagovorništvo in lobiranje za mladinske organizacije

Od 20. do 23. junija je v Strugi (Severna Makedonija) potekalo usposabljanje ALTYO – Zagovorništvo in lobiranje mladinskih organizacij v okviru projekta Eryica – Mladinska informacijsko-svetovalna agencija za mlade.

Več