Avtonomni prostori

Avtonomni prostori so ključnega pomena za prebivalce, saj se v njih program odvija organsko, inkluzivno in dopušča vstop raznolike ponudbe dogodkov, ki jim sicer ne bi bili priča. Ob takih krajih pa institucionalizirane establišmente, kot so na primer občine, očitno rahlo strese, namesto da bi sprejeli to pisanost in raznolikost, katere taki kraji prinesejo mestu.

Več

Zbogom in hvala za vse ribe

Evropska solidarnostna enota nudi dva načina opravljanja prostovoljstva: dolgoročni in kratkoročni program. Omogoča opravljanje prostovoljstva v lastni državi ali v tujini.

Več

Nazaj v preteklost

Junij je čas, ko se v Ljubljana (in ostala mesta) obarvajo v mavrično praznovanje enakopravnosti, ljubezni in medsebojnega spoštovanja. Za nami je vikend parade ponosa, na kateri smo bili priča oblico kulturnega dogajanja, delavnic, okroglih miz, izobraževanj pa tudi druženja in zabave.

Več

Predvolilno grizenje nohtov

Do državnozborskih volitev nas loči le še dober teden. Napetost v zraku in med posamezniki bi lahko rezali z nožem. Z vsakim dnem smo priča bombardiranja obljub iz vseh strani in novih načinov oglaševanja strank, tako z leve kot iz desne, z bolj ali manj uspešnimi grafično oblikovalskimi pristopi.

Več

Biti mlad v času globalne anksioznosti

Vabljeni k prebiranju bloga o tem, kako je biti mlad v času globalne anksioznosti.

Več

Ljubo doma… mi pa nismo pri Ljubotu, ker nima doma!

Vabljeni k prebiranju novega bloga o stanovanjski problematiki mladih ter poslušanju podcasta “Ni nam vseen”!

Več