Poišči dogodek zase

Kulturnik je spletni portal, namenjen lažji in kvalitetnejši orientaciji po kulturi in umetnosti. Na enem mestu lahko hitro in enostavno vstopate v digitalizirano bogastvo slovenskih knjižnic, arhivov, muzejev in ste na tekočem z aktualno kulturno produkcijo ter pestrim dogajanjem po Sloveniji.

Več: www.kulturnik.si

Napovednik je platforma, v katero lahko izvajalci dogodkov s področij: glasba, gledališče, razstave, prireditve, izobraževanja, za otroke, zdravo telo, mljask, kino, tv sporedi vnašajo svoje aktualne dogodke.

Več: www.napovednik.com

Koridor – križišča umetnosti je spletna kulturna platforma, ki se posveča ozaveščanju in kritiki umetniškega ustvarjanja. Pod svoj drobnogled vključuje tako ustaljene, množične umetniške oblike kot tudi umetniške forme sodobnosti in prihodnosti. Posebno pozornost namenja slovenskemu prostoru in njegovemu kultiviranju. Koridor je torej konsolidacija scenske razpršenosti umetnosti v Sloveniji ter analiza aktualne svetovne scene.

Več: http://koridor-ku.si

SiGledal je spletni portal uprizoritvene dejavnosti, katerega poslanstvo je promovirati ustvarjalnost na področju uprizoritvene umetnosti, zainteresirani javnosti nuditi brezplačne in dnevno ažurirane vsebine, namenjene informiranju, izobraževanju in raziskovanju, ter arhivirati, ohranjati in zagotavljati spletno dostopnost do slovenske gledališke dediščine.

Več: http://veza.sigledal.org

Trubarjeva hiša literature je poseben javni prostor, namenjen literaturi in knjigi, umeščen v samo središče mesta. Programske vsebine so usmerjene k združevanju klasičnih z inovativnimi vsebinami, s čimer sledijo osnovni ideji – biti tako urbani prostor literature in knjige kot odprt mestni prostor literature za raznolike miselne refleksije o aktualnih tokovih na področju sodobne kulture in družbe. Trubarjeva hiša literature ima svoje prostore v prvem nadstropju hiše na Ribjem trgu, kjer je nekoč živel Primož Trubar.

Več: www.trubarjevahisaliterature.si

Culture.si je portal Ministrstva za kulturo RS za mednarodno sodelovanje na področju kulture. Portal je v angleškem jeziku in je namenjen mednarodnim (ko)producentom in ustvarjalcem, posrednikom kot so ministrstva, veleposlaništva, agencije in informacijske točke, tujim novinarjem in medijskim hišam, mednarodnim raziskovalcem in študentom ter kulturnim turistom.

Več: www.culture.si

Neodvisni formira neodvisen medijski teritorij sodobne scenske umetnosti kot inkluzivno polje in skupno zadevo, ki se tiče vseh akterjev in njihovih odnosov, s tem pa meri na preseganje konkurenčniške logike, za razvoj in (re)produkcijo diskurza, ki lahko priskrbi samorefleksijo polja in amplifikacijo vsebin, informiranje, razvoj ciljnega občinstva in vzpostavljanje relevantnega položaja sodobne scenske umetnosti ter njenih akterjev (ustvarjalcev in producentov) v sferi javnega.

Več: https://www.neodvisni.art/info/