Projekti

Oddaja Mladinski informator

Ljubljanska mreža info točk je v začetku leta 2017 začela pripravljati radijsko oddajo Mladinski informator. Oddaja je na sporedu vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu na Radiu Študent. Prvi del oddaje je namenjen aktualni temi, v drugem delu pa v studio povabimo gosta, ki nam o njej pove kaj več. Iščemo vire in na enem mestu zbiramo informacije o aktualnih temah s področja mladinske problematike – delu, štipendijah, natečajih, prostovoljstvu, zabavi, mobilnosti, delavnicah in dogodkih, ki mladim ponujajo možnost za aktivnejšo participacijo v družbi in bolj kakovosten način življenja.

Sodelovanje v oddaji je odprto za vse mlade in mladinske organizacije oz. organizacije za mlade. Če imate idejo, o kateri menite, da bi bilo dobro govoriti v oddaji, nam lahko pišete na info.skuc@lmit.org.

Oddaje lahko poslušate tukaj.

 

 

 

 

 

 

Zemljevid USE-IT Ljubljana

V okviru Ljubljanske mreže info točk izhaja zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana. Zemljevid je brezplačen in ponuja nekomercialne informacije, saj za njegovo vsebino in podobo poskrbijo mladi iz lokalnega okolja. Simpatični zemljevid prestolnice skozi aktualne informacije in priporočila mladih nudi popotnikom in ostalim obiskovalcem Ljubljane vse potrebne informacije: priporočila o mestnem dogajanju, najbolj priljubljenih lokacijah domačinov ter ostalih zanimivostih in znamenitostih. Ker je oblikovan kot zloženka s tlorisom, lahko zemljevid deluje tudi kot mestni vodič.

USE-IT deluje kot mreža neodvisnih lokalnih pobud, ki so financirane s strani lokalnih oblasti in delijo vrednote krovne evropske organizacije USE-IT Europe. Turistične informacije za mlade USE-IT so na voljo v več kot štiridesetih mestih po Evropi. Vse lokalne pobude objavljajo brezplačne zemljevide, večina jih ima svojo Facebook stran, nekatere pa imajo tudi svojo spletno stran ali celo pisarno za mlade popotnike.

USE-IT Ljubljana je na voljo v tiskani obliki v TIC Ljubljana, Info centru ŠKUC, ljubljanskih hostlih in lokalih, na spletni strani USE-IT Europe ter kot aplikacija USE-IT za pametne telefone.

Projekt izdelave zemljevida sofinancirata Javni zavod Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino.

Povezava do Facebook strani

Povezava do spletne strani USE-IT Europe

Povezava do aplikacije USE-IT

 

 

 

 

 

 

 

 

Družabna igra Kaj me osreči

Mladi zmaji vsako leto objavijo razpis “Kaj je dobro in je lahko še boljše?“, s katerim mlade spodbudijo, da prijavijo svoje ideje projektov, s katerimi želijo vplivati na življenje v mestu, bodisi v svoji ulici, četrtni skupnosti, na ulici ali pred blokom. Mladi stari do 29 let tako dobijo priložnosti, da s podporo Mladih zmajev uresničijo idejo in soustvarjajo utrip mesta.

Tako je podporo za izpeljavo projekta dobila tudi ideja, da bi izdelali družabno igro Kaj me osreči. Povod za igro so bile simpatične kartice Kaj me osreči, ki že vrsto let izhajajo pod okriljem Ljubljanske mreže info točk, katere koordinator je Info center ŠKUC.

Projekt je izpeljala ekipa Info centra ŠKUC in nastala je zbirka iger Kaj me osreči. Igra je sestavljena iz kartic Kaj me osreči in kratkega priročnika, ki mladinskim delavcem ponuja nekaj predlogov, kako lahko kartice uporabljajo pri svojem delu.

Zbirka iger je namenjena vsem, ki bi si radi vsake toliko časa zapolnili proste urice in se poigrali s prijatelji ter mladinskim delavcem, ki želite z mladimi kreativno preživeti čas.

Če se želite tudi vi poigrati z zbirko iger Kaj me osreči, nam pišite na info.center@skuc.org.

 

Kartice Kaj me osreči

Mreža L’MIT zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”.

Vsako leto izbor najboljših ilustriramo in jih natisnemo v obliki raznobarvnih razglednic, ki jih najdete v vseh info točkah L’MIT!

Svojo misel lahko oddaš tudi ti, tukaj.

 

Ljubljanska mobilna info točka

Projekt je bil financiran preko takratnega evropskega programa Mladi v akciji, današnjega Erasmus+, in s strani Urada za mladino MOL. Projekt se je izvajal med 2010 in 2015. 

Informiranje za mlade predstavlja podporo mladim pri iskanju in izbiri informacij, ki jih potrebujejo za lažje odločanje in doseganje želenih ciljev, ter izboljšujejo kvaliteto njihovega življenja, spodbujajo njihovo mobilnost in avtonomnost. In ker je naš namen informacije o različnih možnostih in priložnostih približati prav vsem mladim – tudi tistim, ki (še)  niso vključeni v mladinske organizacije oziroma (še) niso sami aktivni iskalci informacij, smo oblikovali Ljubljansko mobilno info točko. Ta na kraje, kjer se mladi družijo in preživljajo svoj čas, s seboj prenaša informacije o:

 • izobraževanju,
 • zaposlovanju,
 • prostovoljnem delu,
 • kulturnih, športnih in zabavnih dogodkih ter prireditvah,
 • aktivizmu,
 • ekologiji,
 • duhovnosti,
 • zdravju in pomoči v stiski,
 • lokalnih organizacijah in službah za mlade,
 • razvoju mladinskega dela,
 • razpisih in natečajih,
 • evropskih programih za mlade (Mladi v akciji, Eurodesk, EVS…).

Prav vse informativne vsebine, ki smo jih posredovali mladim, so bile brezplačne in nekomercialne narave.

L’MIT – Ljubljanska mobilna info točka PDF (513 KB)

LMIT-Ljubljanska-mobilna-info-tocka