Prva Noč mladinskih centrov

V petek, 13. oktobra, je 19 ljubljanskih mladinskih centrov, povezanih v Mrežo mladinskih centrov Ljubljana, pripravilo prvo skupno akcijo Noč mladinskih centrov, katere se je udeležilo preko 550 mladih. Na 19 različnih dogodkih, na prav toliko lokacijah, so s pestrim dogajanjem širom Ljubljane opozorili na raznolike možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa.

V Noči mladinskih centrov so se obiskovalci mladinskih centrov na različnih koncih mestalahko spoznali s cirkuškimi veščinami, odšli na popotovanje na Tajsko in v Indijo, sepreizkusili v DJ-anju in različnih športnih veščinah, opravili psihološko testiranje in kariernipogovor, ustvarjali nakit in priponke, štrikali. Uživali so lahko v filmih svojih vrstnikov,prepevali in plesali, igrali kviz, se zabavali v čarovniški družbi in izkusili interaktivno igranjeLARP in LAN parti. Lahko so se družili ob kvizih in ob bogato obloženi mizi namednarodnem večeru, ali se preizkusili v pripravi zdravih hamburgerjev, obiskali nočnizabaviščni park in se zabavali v soju neonskih luči. Lahko bi rekli, da je petkovo poznopopoldne, ki se je ponekod zavleklo globoko v noč ponujalo za vsakogar nekaj. Vse zaradičesar so mladinski centri na voljo mladim. Ideja za Noč mladinskih centrov je nastala vokviru rednih srečanj organizacij članic mreže, na katerih skrbijo za medsebojno izmenjavodobrih praks, informiranje o dogajanju na področju dela z mladimi in načrtovanje skupnihakcij v podporo mladim in mladinskim delavcem.

“V Mladinskem centru skupaj v skupnosti se na Draveljski mladi noči v okviru Nočimladinskih centrov nismo samo naučili kaj so krompiraše, kofte, potica, hurmašice,pastrmajlije, sirnice, žganci, baklave, zeljnice in druge dobrote, ampak smo jih tudi okušali.Spoznali smo kulinarične in druge značilnosti nekaterih držav. V super družbi smo se imelifantastično fajn« Urša Oven, mladinska delavka.

V Mrežo mladinskih centrov Ljubljana so s sloganom “Mladim prijateljstvo, mestu navdih” povezani: Četrtni mladinski centri Mladi zmaji Bežigrad, Črnuče, Golovec, Šiška, Zalog,Mladinski center Skupaj v skupnosti, Salezijanski mladinski center Kodeljevo, Salezijanskimladinski center Rakovnik, Mladinski center BOB, Mladinska postaja Moste, Mladinskicenter Ulca, Cona Fužine, Korak, Most, Polje, Cent’r, Mladinski center Legebitra, Mladinskicenter Vič, Mladinsko središče Vič.

Delovanje Mreže omogočata Mestna občina Ljubljana in Urad RS za mladino.

Zavod Nefiks