“Ni nam ravno”

Z veseljem vam sporočamo, da se z letošnjim letom se glasovi mladih nadgrajujejo s pisno obliko. Dobrodošli na blogu “Ni nam ravno”.

Idejo, da bi lahko naši spletni strani dodali blog smo dobili, ko smo s skupino mladih pričeli ustvarjati podcast “Ni nam vseen”. V podcastih smo se pogovarjali o različnih temah, ki so jih izbrali mladi in so bile v določenem trenutku aktualne. Želeli smo odpreti nov medij, ki bo dajal glas vam, mladim.

Blog “Ni nam ravno” bo prav tako obravnaval tematike, ki so ključne in zanimive za mlade ter dajal glas (oziroma pisalo ali tipkovnico) vam, da iz prve roke delite svoje mnenje. Ker smo radi spontani, bo včasih blog napisan v obliki intervjuja, drugič kot razmislek o določeni temi ali predstavitev zanimive ideje ali projekta.

Ampak vse to pride malo kasneje.

Prvi članek bi izkoristili, da se predstavimo, kdo smo.

Smo Ljubljanska mreža info točk-L’MIT.

Ne, ni LIMIT, to se dobi na banki.

Osnovno področje delovanja Ljubljanske mreže info točk-L’MIT je informiranje mladih med 15. in 29. letom, ki bivajo, se izobražujejo, delajo ali se zadržujejo na območju Mestne občine Ljubljana ter mladinskih organizacij in organizacije za mlade, ki prav tako delujejo na omenjenem področju. V ta namen zbiramo, urejamo, objavljamo in brezplačno posredujemo raznolike informacije o vsebinah, storitvah in dejavnostih, ki so pomembne za mlade oziroma so v skladu z njihovim potrebami in interesi.

Torej, če iščete prostovoljno delo, zanimivo delavnico ali izobraževanje, smo mi pravi naslov za vas!

Zakaj pa “Ni nam ravno”?

Ker nam ni. In tudi mladim ni.

Pogosta predpostavka v družbi je, da je mladim vseeno za vse. Vendar, če malo bolje pogledamo, vidimo, da se iz idej mlade populacije ustvarjajo kulturni, družbeno-aktivistični, trajnostni in dobrodelni dogodki, akcije, pobude.

Če se vam zdi, da imate kaj zanimivega za povedati ste vabljeni, da nam pošljete mail z vašo idejo ali temo, o kateri bi se želeli pogovarjati. V mailu predstavite sebe in tematiko o kateri bi se želeli pogovarjati. Skupaj bomo našli način, da bo vaš glas najbolje slišan. Mail pošljite na info.skuc@lmit.org.