100 % popust, če ne kupiš nič – Pomagaj izpeljati dan brez nakupov

Verjetno ste že vsepovsod opazili oglase za nore popuste, ki jih bodo trgovci ponudili 23. novembra na tako imenovani uvoženi črni petek, z njim pa se bo začel tudi najbolj potrošniški mesec v letu. Vsi, ki se vam zdi to nesmiselno in razumete škodljive posledice tega brezglavega zapravljanje, vas vabijo, da se jim pridružite pri izvedbi letošnjega Dneva brez nakupov. Ta dan s sporočilom “100 % popust, če ne kupiš nič” predstavlja protiutež prekomernemu potrošništvu, obenem pa želijo aktivni posamezniki izpostaviti alternative nakupovanju, ki jih lahko izberemo prav vsak dan v letu (popravi, zamenjaj, ponovno uporabi, sposodi si).

Če podpirate te ideje in bi želeli biti del letošnjega Dneva brez nakupov, se oglasite na breznakupov@gmail.com ali na ziva@focus.si in seznanili vas bodo, kako se lahko kot prostovoljci pridružite ekipi, ki bo izpeljala aktivnosti ob letošnjem Dnevu brez nakupov. Vsak pa se bo seveda lahko pridružil tudi tako, da bo na ta dan ignoriral reklame, se izognil nakupovalni vročici ter izbral okolju in družbi bolj prijazne možnosti.

Dogajanje lahko spremljate na FB in na Instagramu pod imenom Dan brez nakupov, vabljeni, da razširite glas med svoje somišljenike, prijatelje, sošolce, sodelavce, sorodnike …

Tematska številka glasila Etični potrošnik pa je dostopna tukaj.