14. Informativa – Sejem izobraževanja in poklicev

Vseslovenski Sejem izobraževanja in poklicev, 14. Informativa bo 20. in 21. januarja, natančno 1 mesec dni pred uradnimi informativnimi dnevi, postregel s številni idejami in odgovori na vprašanja glede vpisov v srednje šole, višje strokovne šole, na fakultete, kje najti priložnosti za delo, kako financirati izobraževanje ipd.

Med več kot 250 programi in institucijami, ki se predstavljajo na sejmu, boste ogromno informacij zase našli ne samo dijaki in študentje, temveč tudi vaši starejši in mlajši bratje in sestre ter starši. Našli boste vse informacije o dodiplomskih in podiplomskih študijskih programih vseh 6 slovenskih univerz, njihovih članic in drugih visokošolskih in višješolskih zavodov iz Slovenije. Poleg njih boste spoznali tuje izobraževalne institucije iz Avstrije, Hrvaške in Švice. Pozanimali se boste lahko tudi o štipendijah, možnostih bivanja med študijem, financiranju študija, zaposlovanju, delu v tujini ter o drugih vprašanjih, povezanih z izobraževanjem in zaposlovanjem.

Da se boste mladi lahko uspešno spoprijeli s prvimi zaposlitvenimi razgovori, bo v okviru vzporednega sejma Moja prva zaposlitev možno poiskati svojo prvo zaposlitev.

Na Informativi se bo predstavila tudi mreža L’MIT. Vabljeni, da se nam pridružite.

Več o sodelujočih ter o programu predavanj, delavnic in okroglih miz si oglejte tukaj.

Vir: Informativa