22. Pesniški turnir: natečaj za naziv vitez / vitezinja poezije

KUD Pranger v letu 2022 razpisuje 22. Pesniški turnir, natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku.

Na njem lahko z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov, sodelujejo avtorice in avtorji, stari vsaj 16 let. Žirija bo izmed sodelujočih pesmi izbrala štiriindvajset najboljših. Izbrani avtorji in avtorice se zavežejo k udeležbi na polfinalnih turnirjih (v živo v Knjižnici A. T. Linharta v Radovljici in Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju ali virtualnih, če izvedba v živo ne bo mogoča) v aprilu in maju (termini bodo sporočeni naknadno), in sicer tako, da se bo polovica od izbrane štiriindvajseterice pomerila na enem, druga polovica pa na drugem. 

Na obeh polfinalnih srečanjih bo strokovna žirija izmed dvanajstih pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem. To pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva, ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale.

Dvanajst izbranih pesnikov se bo v času Slovenskih dnevov knjige 2022 v Mariboru (predvidoma 18. junija) s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, če bo mogoče, pomerili v živo pred občinstvom, če ne, pa na virtualnem finalnem turnirju.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: KUD Pranger