23. nagradni natečaj Pesniškega turnirja za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku

KUD Pranger je razpisal natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku na 23. Pesniškem turnirju. Na njem lahko z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov, sodelujejo avtorice in avtorji, stari vsaj 16 let.

Vitezinja/vitez pesniškega turnirja 2023 bo prejel_a ročno kovano vrtnico, knjigo Orfejev spev in denarno nagrado v višini 1.000 evrov bruto.

Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo. 24 izbranih pesnic in pesnikov pa se bo z videoposnetki svojih pesmi v lastni interpretaciji potegovalo še za nagrado VIZIR, ki jo je v lanskem letu za najboljšo video predstavitev pesmi zasnoval KUD Pranger.

Avtorice in avtorji naj svojo pesem pošljejo na naslov Kulturno-umetniško društvo Pranger, p. e. Partizanska 5, 2000 Maribor, s pripisom »PESNIŠKI TURNIR 2023«, najkasneje do 6. februarja 2023. Pesmi naj bodo podpisane le s šifro, v posebni kuverti, prav tako označeni z isto šifro, pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Zaradi anonimnosti natečaja ne sprejemajo pesmi, poslanih po e-pošti.

Več informacij o natečaju je na voljo tukaj.

Vir: CNVOS