3. Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture

Vabljene_i na 3. umetniški festival recikliranja in DIY kulture – RECIKLART! Tri dni ustvarjanja, druženja, recikliranja, muziciranja in še marsičesa drugega! 

Spodaj si lahko ogledate program in se prijavite na delavnice. Ves program so bo odvil na ploščadi pred Galerijo Alkatraz (AKC Metelkova mesto) od petka, 11. avgusta do nedelje, 13. avgusta. V primeru slabega vremena se bo program odvil v Galeriji Alkatraz

Udeležba na celotnem festivalu je brezplačna, prostovoljni prispevki so dobrodošli.

PROGRAM 

Vsak festivalski dan 

16.00-23.00 – IZMENJEVALNICA – Prinesi + odnesi = izmenjaj. Imate doma veliko uporabnih stvari, ki jih več ne potrebujete? Želite pridobiti določene stvari, pa ne bi kupovale_i? Na Reciklartu bo odlična priložnost, za izmenjavo oblačil, glasbe, inštrumentov, nakita in še česa. Pridi, prinesi, odnesi.

16.00-23.00 – SKUPINSKA RAZSTAVA ˝Can We Stop?˝ Sodelujoče_i umetnice_ki: Boris Beja, Evelina Hägglund, Eva Jakopič, Barbara Jurkovšek, Marina Milev, Urška Savič, Iva Tratnik, Uroš Weinberger in Valerie Wolf Gang.

16.00-23.00 – VIDEO CORNER v Galeriji Alkatraz. Svoje DIY video eksperimente, spote in kratke filme so prispevali Danilo Stojić, Jaka Batič in Tony Prav.

16.00-23.00 POSLIKAVA OBRAZA – na vaše lepe obraze bo, z barvami, interveniral the one and only Tony Prav.

Petek, 11. 8.

16.00 DELAVNICA ZA OTROKE: Reciklakcija – iz krožnika maska! Na delavnici bomo iz papirnatih krožnikov ustvarjali izvirne, pisane maske. Delavnica je namenjena otrokom od 4. leta dalje. Vodita: Nevena Aleksovski in Danijela Zajc.

18.00 DELAVNICA ZA MLADE: Prenos fotografije na blago in les. Naučili se bomo super kul tehnike prenosa natisnjene fotografije na kos blaga ali lesa.Vodi: Nevena Aleksovski. Obvezne prijave na: festival.reciklart@gmail.com

20.00 OTVORITEV SKUPINSKE RAZSTAVE ˝Can we stop?˝

21.00 KONCERT: Tovariš strmoglavljen in Nastja Janžekovič – električna viola 

Sobota, 12. 8.

16.00-22.00 RECIKLART SEJEM: lokalne_i ustvarjalke_ci predstavljajo in prodajajo svoje DIY kreacije. 

16.00 DELAVNICA ZA OTROKE: Reciklakcija – ropotuljice! Iz odpadnega materiala bomo izdelovali preprosta ritmična glasbila. Delavnica je namenjena otrokom od 4. leta dalje. Vodita: Nevena Aleksovski in Danijela Zajc.

18.00 DELAVNICA ZA MLADE: Izdelovanje preprog iz bombažnih majic. Vodi: Danijela Zajc. Obvezne prijave na: festival.reciklart@gmail.com

21.00 KONCERT: Ujma (SI)

22.00 ZRAČNA TOČKA NA TKANINI: Od spodaj navzgor. Danijela Zajc – idejna zasnova in gibanje, Ivo Švigelj – harmonika

Nedelja, 13. 8.

16.00 DELAVNICA ZA OTROKE: Reciklakcija – kolažki iz tekstila. Iz odpadnih koščkov tekstila bomo ustvarjali izvirne kolaže. Vodita: Nevena Aleksovski in Danijela Zajc. Delavnica je namenjena otrokom od 4. leta dalje. 

17.00 DELAVNICA ZA MLADE: Šablonsko sitotiskanje. Majice, torbe in druga bombažna oblačila iz druge roke bomo popestrile_i s svojimi izvirnimi kreacijami s pomočjo šablon in popularne tehnike sitotiska. Zaželjeno je, da s seboj prinesete majice, torbe, itn. ki jih želite potiskati. Vodita: Nevena Aleksovski in Danijela Zajc. Obvezne prijave na: festival.reciklart@gmail.com

21.00 PROJEKCIJA DOKUMENTARNEGA FILMA: DISOBEDIENCE: The Courage To Break Free (2016, 41′)

22.00 IMPROVIZIRANA CIRKUŠKA PREDSTAVA: Mismo Nismo

22.30 PERFORMATIVNA DRAŽBA izdelkov nastalih tekom festivala.