9. literarna nagrada Frontiere-Grenzen

Literarna nagrada Frontiere-Grenzen je nagrada za kratko pripovedno prozo na poljubno temo. Namenjena je vsem zvrstem sodobnega pripovedništva od tradicionalne pripovedi do najnovejšega jezikovnega eksperimentiranja: srhljivke, domišljijske zgodbe, grozljivke, znanstvene fantastike, zbirke pisem, ljubezenske zgodbe, gledališkega besedila idr. Prijavljena dela morajo biti v italijanščini ali nemščini. Državljani, ki govorijo druge jezike in prebivajo na območjih, ki jih zaobjema nagrada, se lahko prijavijo na natečaj z delom v svojem jeziku z vzporednim prevodom v italijanščino ali nemščino. Žirija bo ocenjevala prevod.

Sodelujejo lahko vsi, ki so rojeni pred 31. 12. 2003 ter imajo stalno prebivališče na ozemlju Alpske konvencije in Tržaške pokrajine. Če želite preveriti, če pripadate omenjenemu področju lahko to storite tukaj.

Žirija bo podelila štiri nagrade. Nagrada za objavljeno besedilo v višini 3.000,00 € ter tri nagrade za neobjavljena besedila v višini 1.500,00 €, 750,00 € in 500,00 €.

Če se želite prijaviti na natečaj je potrebno poravnati vpisnino 20,00 € za objavljene pripovedi in 10,00 € za še neobjavljene pripovedi.

Rok za oddajo del je 19. 6. 2017.

Več o pogojih sodelovanja in ostale informacije v zvezi z natečajem najdete tukaj.