Aktivnosti med poletnimi počitnicami za mlade

V Ljubljani bo to poletje zanimivo tudi za mlade, saj ljubljanski mladinski centri in mladinske organizacije pripravljajo pester program za preživljanje poletnih dni v mestu.

Pri Mladih zmajih bodo potekali izleti, poletne šole, tabori, natečaji in dogodki, ki so na voljo tukaj. Aktivnosti bodo potekale od 27. 6. do 31. 8. 2022.

Na Slovenski filantropiji je na voljo katalog poletnih prostovoljnih aktivnosti za mlade. V  katalogu so zbrane aktivnosti, namenjene mladim prostovoljcem do 30. leta. Tiste, ki so primerne tudi za mladoletne, so na vrhu označene z zeleno roko – znakom “Mladim prostovoljcem prijazna organizacija”. Katalog je na voljo tukaj.

Na Društvu za preventivno delo pripravljajo počitniški program POLETNE “MLADINSKE DELAVNICE” namenjene vsem najstnikom starim od 13 do 15 let. Prijavnica je na voljo tukaj.

Počitniški program Mladinskega središča Vič obeta kar 5 dogodkov, od športnih aktivnosti do obiskov kulturnih dogodkov in ustanov. Program bo potekam med 27. 6. in 1. 7. 2022, dodatne informacije so na voljo tukaj.

Pred Škucem bo potekal festival Dobimo se pred Škucem. Program obsega koncerte, predstave, razstave, ustvarjalne delavnice, Knjižnico pod krošnjami in Škucevo tržnico. Celoten program najdete tukaj.

Dogodki in aktivnosti Dnevnega centra Skupaj v skupnost bodo potekali v dveh sklopih in sicer med 27. 6. in 15. 7. ter 16. 8. in 31. 8. 2022. Potekali bodo izleti, delavnice in športne aktivnosti. Prijave na aktivnosti sprejemajo na skupajvskupnost@gmail.com. Več informacij je na voljo tukaj.

V mladinskem centru ULCA in Zavodu Bob je prav tako pester urnik. Koledar dogodkov je na voljo tukaj.

Socialna akademija organizira mednarodne tabore na Hrvaškem in v Latviji. Prav tako bo potekal multimedijski tabor v vasi Kovk. Več informacij je na voljo tukaj.

V knjižnicah Mestne knjižnice Ljubljana bodo prav tako med poletjem potekale ustvarjalne delavnice in raznoliki dogodki. Prav tako na spletni strani MKL redno objavljajo priporočila knjig, ki bi lahko bile odlične za poletno branje. Več o dogodkih knjižnice je na voljo tukaj.

Na Legebitri se bodo v juliju zgodili tri dogodki. Zbrani so tukaj. Priporočamo sledenje njihovega Facebook profila tukaj, kjer so redno objavljeni dogodki, ki jih organizirajo.

Več informacij o Mladinskih centrih v Ljubljani lahko najdeš tukaj 

Seznam se bo ves čas posodabljal! V kolikor zaslediš kakšno aktivnost, ki je nismo dodali, nam lahko to sporočiš na naš e-poštni naslov info.skuc@lmit.org.