ART pARTy: Vanesa Hochkraut – Vse je mogoče, če se hoče!

Vabljeni_e na odprtje razstave mlade, nadobudne umetnice Vanese Hochkraut! Odprtje razstave bo v torek, 29. 9. 2020, ob 17.00 na Tugomerjevi 2, Mladi zmaji Šiška. 

Vanesa Hochkraut rojena maja leta 1998 in se že, od kar se zaveda svojega obstoja, rada ukvarja z risanjem in slikanjem oz. raznim umetniškim ustvarjanjem. Hvaležna je svoji mami, da je že zelo zgodaj opazila njen talent in ga spodbujala ter ji ponudila razne medije preko katerih je izlivala svoja čustva in počutja. Kar dolgo ni videla razloga za druženje z ljudmi. Namreč v otroštvu so se veliko norčevali iz njene disleksije in videza. Umetnost pa je nikoli ni prizadela kvečjemu ji je nudila zatočišče, kamor se je lahko zatekla in pozabila na probleme. To pa je privedlo do tega, da se je začela ukvarjati tudi s pletenjem ogrlic, zapestnic, kvačkanjem, izdelavo raznih glinenih izdelkov, kasneje tudi s poslikavo nohtov ter makeupom. Velik razvoj je doživela na gimnaziji Celje – Center, saj je bila na likovni smeri. Izobraževanje pa je sprva nadaljevala na Filozofski fakulteti a kmalu ugotovila, da je umetnost vendarle ta, zaradi katere živi in vztraja. 

Zato je šolanje nadaljevala na likovni pedagogiki na ljubljanski Pedagoški fakulteti. Tukaj se je tudi bolje seznanila z grafiko, ki ji je neizmerno prirasla k srcu. Življenje ji je dalo jasno vedeti, da je treba vztrajati pri stvareh, ki so ti bistvene in blizu srca. 

Več informacij lahko najdeš tukaj