Izposoja in ogled slovenskih filmov na spletu

V Mestni knjižnici Ljubljana je zaživela nova storitev za uporabnike, ki si lahko filme sedaj izposodijo in gledajo na spletu. Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov (BSF), ki domuje na spletnem naslovu bsf.si.

Člani knjižnice lahko izbirajo med več kot 160 slovenskimi filmi za izposojo, vključno s filmskimi klasikami, animiranimi filmi ter drugimi deli mednarodno priznanih slovenskih
animatorjev.

BSF je vir dostopnosti za vse tiste dokumentarne ali kratke filme, ki se ne predvajajo več v kinu, na festivalu ali na televiziji. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi tisti, ki jih navdušuje alternativna in eksperimentalna produkcija.

Uporabniki storitve imajo poleg filmov prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del, skupaj je tako za ogled dostopnih več kot 340 del. Storitev lahko člani knjižnice uporabljajo tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov ustvarijo brezplačen uporabniški račun in nanj povežejo svojo knjižnico, za kar potrebujejo člansko izkaznico in geslo.

Baza je na voljo tukaj.

Vir: BSF