Bienale mladih umetnikov MEDITERRANEA 19

Društvo ŠKUC, BJCEM, Državni sekretariat za izobraževanje in kulturo Republike San Marino, Kulturni inštituti Republike San Marino in Univerza Republike San Marino najavljajo Bienale mladih umetnikov MEDITERRANEA 19, ki bo potekal v Republiki San Marino od oktobra 2020 do februarja 2021, z naslovom School of waters.
 
MEDITERRANEA 19 je namenjena umetnikom/-cam,  pisateljem/-icam in raziskovalcem/-kam do 35. leta (rojenim 1. januarja 1984 ali pozneje), ki izvirajo oziroma delujejo v konstelaciji ozemelj povezanih s Sredozemskim morjem.

Geopolitični okvir bienala MEDITERRANEA 19 – School of waters želi zajeti izmenjave, hibridizacije in prekrižane diaspore v globaliziranem sredozemskem prostoru.

Bienale, ki je bil ustanovljen leta 1985 kot nomadska platforma, organizira mreža BJCEM – Biennale des Jeunes Créateurs de l’Europe et de la Méditerranée. Skozi svojo zgodovino se je selil prek Sredozemlja, najprej iz Barcelone v Marseille, potem pa v Sarajevo, Rim, Atene in Tirano. Na ta način je v zadnjih tridesetih letih in osemnajstih izdajah podprl tisoče umetnikov iz več kot 30 držav, kar ostaja tudi namen tokratnega bienala. 
 
Dodaten namen mreže je mladim kulturnim ustvarjalcem še pred bienalom omogočiti mobilnost na območju Sredozemlja, z udeležbo na izmenjavah ter delom na skupnih projektih, usposabljanjih in raziskovalnih programih.

Prijave sprejemajo do 26. januarja 2020 do 20.00 po srednjeevropskem času.

Več informacij o javnem pozivu in načinu prijave najdete tukaj.