CINEMA razpis: “Priprava idejne zasnove in izvedbe pop – up izložbe za revitalizacijo mesta Kamnik”

Kamnik, v sodelovanju z Interreg Podonavje, v sklopu projekta CINEMA vabi k sodelovanju za “Pripravo idejne zasnove in izvedbe pop – up izložbe za revitalizacijo mesta Kamnik”.

Z oživljanjem izložb in povezovanjem podjetnikov in kreativcev želijo meščane in obiskovalce mesta opozoriti na potencial, ki ga ima slikovito zgodovinsko mestno središče Kamnika, predvsem pa spodbuditi lastnike prostorov k tesnejšemu sodelovanju z močno podjetniško skupnostjo in oživitvi praznih prostorov. Pojav nakupovalnih središč na obrobju mest in posledice, ki so nastale ob pandemiji, so močno prizadele male trgovce in podjetnike, ki v mestnih središčih opravljajo svoje dejavnosti, predvsem srednje velika mesta so ostala dobesedno izpraznjena. 

V sklopu aktivnosti vabimo oblikovalce, arhitekte in druge ustvarjalce s področja kreativnih industrij, da v prvi fazi pripravijo idejni osnutek, v drugi fazi pa izvedejo oz. realizirajo eno izmed petih izložb izbranih v samem Kamniškem središču. Cilj prve faze razpisa je, da z idejnim osnutkom prikažete, kako bi v izložbi predstavili podjetje. Za popolno prijavo oz. izvedeno prvo fazo morate oddati prijavnico, idejno zasnovo in opis koncepta.

Vse informacije in prijava so na voljo tukaj.

Vir: Kamnik, podjetniško mesto