[ČIPke] Margherita Pevere: BioTechstil / delavnica

V Rampi bo gostovala italijanska umetnica Margherita Pevere, ki raziskuje na področju organskih in tehnoloških materialov. Na delavnici, ki bo potekala v okviru ČIPk – iniciative za ženske s čutom za znanost tehnologijo in umetnost, se bo skupaj z udeleženkami osredotočila na estetski potencial mikrobne celuloze in na filozofska vprašanja, ki se porajajo pri delovanju s hibridnimi telesi v umetniškem ustvarjanju in oblikovanju. Mikrobna celuloza je naravni polimer, ki ga proizvajajo številne bakterije in alge in ki z izjemno podobnostjo fizični materiji spominja na papir ali usnje, uporablja pa se tudi v številne umetniške in oblikovne namene.

Transdisciplinarna delavnica je namenjena udeleženkam z različnimi (pred)znanji (študentkam, umetnicam, oblikovalkam itd.). Udeleženke bodo spoznale, kako pridobiti mikrobno celulozo s tehnikami DIY (do-it-yourself oz. naredi sam), nato pa bodo raziskale njen estetski potencial in se pri tem osredotočile na nosljive tehnologije.

Za sodelovanje na delavnici ne potrebujete predhodnega znanja, prinesite le zvezek za zapiske in kozarec za vlaganje (kozarec s pokrovom). Število mest je omejeno, zato se je treba predhodno prijaviti na info@rampalab.org. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Več informacij najdete tukaj.