Dan boja proti aidsu in projekt Varno s ŠKIS-om

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) in študentski klubi vsako leto obeležujejo dan boja proti aidsu s projektom Varno s ŠKIS-om. Tudi letos bodo študentski klubi 1. decembra ozaveščali o tej bolezni v svojih lokalnih okoljih, Zveza ŠKIS pa v Ljubljani na Prešernovem trgu.

V Sloveniji in po svetu živi vse več ljudi, ki so okuženi z virusom HIV. Zato Svetovni dan boja proti aidsu prinaša sporočilo upanja, strpnosti, solidarnosti in razumevanja do okuženih, hkrati pa ljudi informira in ozavešča o pomenu varne spolnosti, da bi zmanjšali število okuženih.

Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu, ki ga obeležujemo 1. decembra, se vsako leto aktivirajo tudi študentski klubi po Sloveniji, ki v podporo obolelim opozarjajo in ozaveščajo o tej bolezni v svojih lokalnih okoljih. Klubi v okviru projekta Varno s ŠKIS-om ozaveščajo o tem, kaj bolezen povzroča, kako se virus HIV prenaša, kako lahko okužbo preprečimo, in o tem, kako zelo pomembna je uporaba zaščite pri spolnih odnosih. Letos pa bo na ta dan o tem ozaveščala tudi Zveza ŠKIS na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: ŠKIS