Dan za spremembe 2020: Jaz in ti skupaj za manj smeti

Prejšnji mesec, v četrtek, 17. 9. 2020, so se v v mladinskem centru Skupaj v skupnosti pridružili vseslovenski akciji Dan za spremembe 2020 s tokratno  rdečo nitjo – Dobro za ljudi in planet. Akcijo organizira Slovenska filantropija. V okviru le-te so prijavili skupnostno akcijo z naslovom Jaz in ti skupaj za manj smeti. K sodelovanju so povabili  okoliške organizacije, osnovno šolo in lokalno skupnost. 

Potekala je čistilna akcija v okolici mladinskega centra Skupaj v skupnosti, na delu med Kunaverjevo in Sojerjevo ulico ter v okolici OŠ Dravlje. Čistilne akcije se je udeležilo preko 150 posameznikov_icučenci_keučitelji_ce in strokovni_e delavci_ke OŠ Dravlje, otroci, mladostniki, zaposleni_e in prostovoljci_ke zavoda MISSS ter stanovalci_ke okoliških blokov. 

Skupaj so naredili veliko spremembo glede čistoče okolice, saj so uspešno očistili šolsko igrišče, igrišče z napravami za fitnes, zelenice med bloki, ploščad pred centrom ter predel med Kunaverjevo in Sojerjevo ulico.  Razlika pred in po čistilni akciji je očitna in osvežujoča.  Deležni so bili številnih pohval mimoidočih in stanovalcev soseske. 

Vsi, ki so sodelovali na čistilni akciji Jaz in ti skupaj za manj smeti, so navdušeni nad opravljenim delom.  Verjamejo, da bo čistilna akcija pri vseh udeleženih in tistih, ki so zgolj opazili njene očitne posledice pomagala, da bomo ustvarjali manj smeti, predvsem pa jih pravilno odlagali. 

Zahvalili bi se radi še enkrat vsem sodelujočim, da skupaj soustvarjajo prijetno bivanje v lokalni skupnosti in tudi v prihodnje vestno skrbijo za naš planet. 

Iz uredništva L’MIT si želimo, da te takšne zgodbe spodbudijo k soustvarjanju pozitivnih sprememb v svoji lokalni skupnosti!

Več o Zavodu MISSS, ki je tudi članica Ljubljanske mreže info točk – L’MIT, lahko najdeš tukaj