Dan za spremembe: Povezani v barvah

Prostovoljski akciji 9. Dan za spremembe, ki jo tudi letos organizira Slovenska filantropija, se pridružujejo Mladi zmaji.

Javni zavod Mladi zmaji si želijo z akcijo Povezani v barvah prispevati k trdnejši in bolj povezani skupnosti naselja BS-3. Načrt je, da se na večnamenskem igrišču, ki se nahaja v bližini Mladi Zmaji Bežigrad Mladinc zberejo in rišejo, pišejo, slikajo na leseno pregrado, ki je trenutno popisana s sovražnimi sporočili. Ker nihče ne želi brati jeznih, grdih sporočil, bodo te besede nadomestili s pozitivnimi besedami, medkulturnim sodelovanjem in solidarnostjo, pri čemer bomo imeli pomoč prostovoljcev iz Španije, Kenije, Venezuele, Nemčije in Slovenije.

Poleg prenavljanja ograje, pa se boste lahko tudi preizkusili v zabavnih dvoriščnih igrah. Tudi za hrano bo poskrbljeno, jedli boste jedi, značilne za vsako od sodelujočih držav.

Z akcijo želijo v sodelovanju s Četrtna skupnost Bežigrad povezati različne prebivalce naselja in predstaviti raznolikost kultur – skozi umetnost, igro in hrano.