Projekt: Delamo, a nimamo za burek

Na Sindikatu Mladi plus je v teku projekt “Delamo, a nimamo za burek”, v okviru katerega organizirajo različne dogodke o ekonomskem položaju študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev.

Ta mesec ti potekajo v Ljubljani, Ormožu in Rogaški Slatini. 

25. maja, na dan mladosti, so na travniku pri nogometnem igrišču v študentskem naselju v Rožni dolini v Ljubljani organizirali javno tribuno z naslovom Prihodnost ekonomske in socialne varnosti študentk in študentov.

Na njej so se ukvarjali s pomembnimi temami, s katerimi se soočajo študentke in študentje, kot so študentsko delo, delavske in socialne pravice, stanovanjska problematika, štipendijska politika in socialni transferji, kakovostno izobraževanje

V četrtek, 27. maja, bo ob 10. uri v Mladinskem centru Ormož (Grajski trg 3) potekalo posvetovanje o brezposelnosti mladih. Ti v Sloveniji predstavljajo skoraj 20 odstotkov vseh brezposelnih, prav tako mnogi delajo v prekarnih oblikah dela, zato jih je še posebej prizadela epidemija novega koronavirusa.

Na posvet vabijo vse mlade, tako brezposelne kot tiste, ki si želijo sprememb na področju aktualne politike zaposlovanja mladih. Več bo mogoče izvedeti tudi o pravicah brezposelnih, o programih aktivne politike zaposlovanja in Jamstva za mlade.

Po Ormožu prihajajo še v Rogaško Slatino, in sicer v Mladinski svet občine Rogaška Slatina, kjer bo posvetovanje o brezposelnosti mladih potekalo v soboto, 29. maja, od 10.00 dalje. Udeležite se posvetovanja in se opolnomočite na področju delavskih pravic.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Vir: Mladi plus