Delavnica o enakosti spolov v razvoju

​FER, Ženski lobi, Evropska mreža za enakost spolov, Društvo za nenasilno komunikacijo, Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilje ter Zveza svobodnih sindikatov Slovenija vas 21. septembra 2017 vabijo v Hostel Celica (Metelkova 8, Ljubljana) na delavnico o enakosti spolov v razvoju. Namen delavnice je poiskati najboljše načine sodelovanja in izmenjave praks med Slovenijo in državami v razvoju na področju enakosti spolov.

Na delavnici bodo strokovnjakinje z dolgoletno prakso približale štiri pomembna področja enakosti spolov, in sicer ekonomsko opolnomočenje žensk, vključevanje v procese odločanja, spolne in reproduktivne pravice in zdravje ter preprečevanje nasilja nad ženskami. Pregledali bodo stanje na teh področjih v deželah Zahodnega Balkana, Afrike in v MENA regiji ter skupaj pripravili priporočila o bodočih aktivnosti Slovenije na tem področju. Ta bodo posredovana nacionalnemu koordinatorju za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.

Prosijo za najavo sodelovanja na delavnici, in sicer na info@forumfer.org, kjer vam lahko odgovorijo tudi na vsa morebitna vprašanja o dogodku.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.