Delavnica: Osnove Adobe Indesigna

Če se v tvoji glavi neprestano pletejo kreativne ideje, ki jih kasneje na računalniku nikakor ne znaš uresničiti, potem vabljeni/a, da se pridružiš na Adobe InDesign delavnici.

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 28. 5., in torek, 29. 5., od 17. do 20. ure.

V prvem sklopu se boste počasi, a vztrajno sprehodili po osnovah Adobe InDesign programa in spoznali nekaj tistih orodij, ki ti bodo pomagala, da boš kasneje po koncu delavnice, lažje poglobil/a svoje znanje. V drugem sklopu delavnice pa boste že pridobljeno znanje uporabili na nekoliko konkretnejši nalogi, saj boste skupaj ustvarili kreativni življenjepis, ki je lahko super iztočnica za iskanje dela.

Podrobnejši opis prvega sklopa delavnice Adobe InDesign: 
1. Namen uporabe Adobe InDesign programa
2. Priprava dokumenta za ustvarjanje
3. Spoznavanje osnovnih orodij
4. Delo z “Master Page” funkcijo
5. Uvažanje fotografij in delo z njimi
6. Delo s tekstom 

Nimaš pojma zakaj se uporablja Adobe InDesign program?

Adobe InDesign je primarno namenjen oblikovanju ter postavitvi tiskovin in interaktivnih publikacij. Služi preprostemu, a zelo natančnemu delu s teksti in sliko. Ogromno tiskovin, ki jih vidiš vsak dan, je oblikovanih prav s pomočjo Adobe InDesigna – plakati, letaki, brošure, vabila, revije itd. 

Opomba: Vsi udeleženci, ki na svojem računalniku nimate programa Adobe InDesign, si lahko začasno delovno verzijo, ki je brezplačna in traja 7 dni, prenesete tukaj

Delavnico vodi Tara Drev.

Udeležba na delavnici je brezplačna, potrebne pa so predprijave na info.center@skuc.org do 27. 5. 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest.

FB dogodek

Foto: Blog I’m fine, stop asking