Delavnica z umetnico Eden Mitsenmacher: Avatar kot medij

Lepo vabljene in vabljeni na delavnico Avatar kot medij, z umetnico Eden Mitsenmacher.

Delavnica bo izvedena v okviru trenutne razstave v Galeriji Škuc – Otroci, na kateri umetnica tudi sodeluje.

Zakaj umetniki ustvarjajo alter ege ali se kot kolektivi skrivajo za izmišljenimi liki? Zahvaljujoč vseprisotnim družabnim omrežjem smo vsi postali arhitekti za fasade.

Skozi delavnico si boste ogledali uporabo psevdofiktivnih in fiktivnih likov v kreativnih praksah. Preučili boste avatar-kot-medij ter raziskali, kako fiktivni oz. namišljeni liki na edinstvene načine obravnavajo teme, kot sta rasa in spol.

Med delavnico boste ustvarili namišljen lik in opazovali, kako deluje v okviru uveljavljenih institucij, pri tem pa se bomo spraševali, ali je samoustvarjanje postalo norma ter kaj se zgodi, ko lik postane resničnost.

Eden Mitsenmacher (1987) živi in dela v Rotterdamu in Tel Avivu. S performansom, videjem in instalacijo zavzema kritično stališče do političnih, družbenih in kulturnih pojavov sodobnega časa. Diplomirala je na Goldsmiths univerzi v Londonu, magistrirala na Dutch Art Institutu v Arnhemu. Sodelovala je na številnih razstavah, med drugimi v Van Abbe Museum, Arebyte Gallery London, itd.

Udeležba je brezplačna, potrebne so pa predhodne prijave na: pedagoski.program@skuc.org.

FB dogodek najdete tukaj.