Delavnice za mlade na festivalu Dobimo se pred Škucem

Festival Dobimo se pred Škucem obiskovalcem predstavlja sklop raznolikih kulturi in ustvarjalnosti posvečenih sproščenih popoldnevov in večerov, ki so brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Festival poteka že osemnajstič zapored, namen festivala pa je, s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane.

V okviru festivala Dobimo se pred Škucem bodo potekale tudi delavnice za mlade. Delavnice so brezplačne.

Sobota, 21. 7. ob 15.00 

Ustvarjalno2: Modra fotografija, ustvarjalno delavnico za mlade in otroke vodi Jasna Klančišar 

Modra fotografija ali cianotipija je tehnika ročnega tiskanja fotografij. Tehnika je izredno preprosta in prožna. Njeno fotografijo lahko razvijemo na papir, blago, kamen, kovino in celo na steklo. Za izdelavo fotografij s tem postopkom potrebujemo dve kemikaliji: amonijev železov citrat  in kalijev fericianid. Kot nosilec slike lahko uporabimo papir. Za izdelavo fotografije (pozitiva) potrebujemo negativ, ali le nekaj predmetov, če želimo izdelati fotogram. Nekaj litrov vode za razvijanje fotografije in lep, sončen dan ali UV svetilo, saj za izdelavo cianotipije ni dovolj le svetloba, mora namreč vsebovati velik delež UV spektra.

Torek,  24. 7. ob 18.00

Ustvarjalno2: Čisto moj etui za telefon ali peresnica, ustvarjalno delavnico za mlade vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst iz KUD Galerije C.C.U.

Z recikliranjem raznobarvnega usnja boste oblikovali svojevrstne etuije za telefone, peresnice za različne potrebščine in obeske. KUD Galerija C.C.U. je društvo za razvijanje ustvarjalnosti, ki že dobro desetletje pripravlja ustvarjalne dogodivščine za male in velike. Vsak ustvarjalni dogodek je nov ustvarjalni projekt, kjer z inovativnimi pristopi in tematikami spodbujajo razvijanje ustvarjalnega mišljenja, kreativnosti, domišljije ter ustvarjalne svobode sodelujočih.

Četrtek, 26. 7. ob 18.00

Ustvarjalno2: GUMB – ova RE:CIKLARNICA: Zapestnice in etuiji iz odsluženih zračnic!, ustvarjalno delavnico za mlade vodi Društvo Gumb

Če vam na poti do  Galerije ŠKUC poči zračnica, ne obupujte. Tudi odslužene zračnice se lahko znova uporabijo! Na delavnici jih boste rezali, šivali, vezali, spenjali … Nastale bodo barvite zapestnice in unikatni etuiji za mobitele.

Petek, 27. 7. ob 18.00

Ustvarjalno2: Preproge iz starih majic, ustvarjalno delavnico za mlade vodi Danijela Zajc

Na delavnici boste tako stare bombažne majice reciklirali v čudovite barvne kombinacije ter iz njih pletli pisane preproge. En balon, nekaj vrvi, lepilo ter seveda vaši kreativni prsti in imamo čisto svoj DIY lestenec! Tako bo vaše stanovanje bo dobilo še en lep detajl, vi se pa boste naučili kako vam ni treba vsega kupovati, ker lahko ogromno uporabnih stvari lahko naredimo sami z minimalnimi vložki.

Nedelja, 29. 7. ob 18.00

Ustvarjalno2: Sitotisk ekspress: Cankarjanski, ustvarjalni delavnici za otroke in mlade vodita  Meta Žvokelj in Anka Doblekar

Pred nami je še ena edicija ekspresno hitrega sitotiska in spet bomo skupaj packali po vaših starih ali novih tekstilijah. Tokrat bomo barve prelivali čez podobe in motive, ki so jih navdahnila dela Ivana Cankarja. Material za potisk prinesite s seboj.

Za delavnice so potrebne prijave na: info@skuc.org ali info.skuc@guest.arnes.si.

FB dogodek najdete tukaj.