Delavnice za mlade v okviru festivala “Dobimo se pred Škucem”

ŠKUC vabi na delavnice v okviru letošnjega festivala “Dobimo se pred Škucem”, ki bo potekal od petka, 24. 7. 2020, do nedelje, 2. 8. 2020.  

Za vse delavnice so potrebne prijave na e-poštni naslov ustvarjalno.skuc@gmail.com. Pohitite s prijavami, saj je omejeno število prostih mest!

V ponedeljek, 27. 7. 2020 bo potekala ustvarjalna delavnica: 

  • Ustvarjalno2: Kako fotografirati v temi?, ustvarjalno delavnico za mlade in otroke vodi Jasna Klančišar, ob 17.00. Ta delavnica bo potekala tudi v torek, 28. 7. 2020.  

Slikanje s svetlobo je poseben način osvetljevanja in fotografiranja. Fotografiramo lahko z digitalnimi ali analognimi fotoaparati. Od navadnega fotografiranja se razlikuje v tem, da fotografiramo z zelo dolgimi osvetljevalnimi časi, fotografiramo v popolni temi, za osvetlitev pa uporabljamo majhne led lučke, baterijske svetilke in podobno. Ta način fotografiranja se uporablja tako v komercialni fotografiji kot tudi umetniški izrazni fotografiji. 

V torek, 28. 7. 2020 bo potekala ustvarjalna delavnica: 

V sredo, 29. 7. 2020, bo potekala ustvarjalna delavnica:  

  • Ustvarjalno2: Nakit iz filmskega traku, ustvarjalno delavnico za mlade vodi Društvo Gumb, ta bo potekala ob 17.00.  

Na delavnici se bodo s filmom poigrali nekoliko drugače. 35 mm filmski trak bodo rezali, zvijali, luknjali, praskali, prepletali in v njem iskali zanimive podobe – nastal bo unikaten nakit: uhani, zapestnice, verižice. Naj vas filmske podobe spremljajo na vsakem koraku! 

V četrtek, 30. 7. 2020, bo potekala ustvarjalna delavnica: 

  • Ustvarjalno2: Suha igla, delavnico za mlade vodita  Meta Žvokelj in Anka Doblekar. 

Na delavnici se bodo seznanili z grafično tehniko suhe igle, ki je najprimernejša za spoznavanje osnov globokega tiska. Podobe ustvarjamo z vrezovanjem v kovino, kar se pri tiskanju odrazi v zanimivih efektih, ki pri tem nastajajo. 

Delavnica je primerna za mlade od 14. leta dalje. 

Število udeležencev_k je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave. 

V petek, 31. 7. 2020, bo potekala delavnica:  

  • Ustvarjalno2: Makrame, obešanka za rože, delavnico za mlade vodi Špela Gale. 

Na delavnici bodo po vnaprej pripravljenem modelu ustvarili makrame obešanko za rože. Ob tem se bodo spoznali z nekaj osnovami vozlanja, na podlagi katerih bodo lahko udeleženci kasneje tudi sami nadgrajevali svoje znanje. Za obisk delavnice ne potrebujete predznanja, le nekaj potrpežljivosti in dobre volje.

V nedeljo, 2. 8. 2020, bo potekala delavnica:  

  • Poletne ustvarjalnice in Ustvarjalno2: Sitotisk express: Svobodni, delavnico za otroke in mlade vodita Meta Žvokelj in Anka Doblekar. 

V tem čudnem letu, ko nas koronavirus dodobra omejuje na vseh življenjskih področjih, Sitotisk express ne bo ukalupljal. Izbira motivov bo kar se da svobodna, zato pridite oboroženi s polno malho idej … in tekstilom, na katerega jih boste prelili. 

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. 

Potrebno je vzdrževati socialno distanco. 

Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke.

Upoštevajte priporočila NIJZ, ki so dostopna tukaj. 

Celoten program lahko najdete tukaj