DiscoverEU – novi popotniki pripravljeni na evropsko potovanje

Si star 18 let ali boš letos dopolnil 18 let? Zate imamo dobro novico: osvojiš lahko namreč vozovnico DiscoverEU in se z vrstniki odpraviš na potovanje po Evropi! Novi krog prijav se je začel 29. novembra 2018.

Po zelo uspešnem prvem krogu pobude DiscoverEU s pozitivnimi odzivi in navdihujočimi zgodbami mladih popotnikov bodo zdaj pripravili še drugi krog prijav.

Prvi krog pobude DiscoverEU je povezal na tisoče mladih, iz česar je nastala prava skupnost mladih iz vse Evrope. Udeleženci so se povezali prek družbenih medijev, skupaj potovali, spoznavali različne kulture, pokušali lokalno hrano in si, če so naleteli na težave, med seboj celo pomagali.

V letošnjem evropskem letu kulturne dediščine so se popotniki lahko tudi udeležili številnih dogodkov in prireditev ob praznovanju evropske kulturne dediščine.

Kdo se lahko prijavi in kakšen je postopek?

  • Kandidati morajo do 31. decembra 2018 dopolniti 18 let in biti pripravljeni potovati največ 30 dni med 15. aprilom in 31. oktobrom 2019.
  • Zainteresirani se lahko prijavijo preko Evropskega mladinskega portala.
  • Ocenjevalni odbor bo ocenil prijave in izbral dobitnike.
  • Kandidati bodo o rezultatih izbora uradno obveščeni sredi januarja 2019. 

Več informacij o pobudi najdeš tukaj.

Če želiš izvedeti več o skupnosti in dogodivščinah mladih popotnikov, se pridruži skupini DiscoverEU na Facebooku, ki jo najdeš tukaj.