Dnevi medgeneracijskega sožitja

Organizatorja Zveza društev upokojencev Slovenije in Gospodarsko razstavišče d.d. vas v sodelovanju z Medgeneracijsko koalicijo Slovenije – MeKoS vabijo na Dneve medgeneracijskega sožitja 2019, ki bodo potekali od torka, 14. 5. do četrtka, 16. 5. 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Dnevi medgeneracijskega sožitja so osrednji letni povezovalni dogodek namenjen izmenjavi idej, prenosu znanj in izkušenj med generacijami. Z vsestranskim povezovanjem ohranjajo visoke družbene norme in izboljšujejo položaj vseh generacij v Republiki Sloveniji.

Pripravljajo strokovni, izobraževalni ter spremljevalni program, kot povezovalnega akterja pa izpostavljajo ljubiteljsko kulturo, saj z zavzemanjem za vidnejše kulturno vključevanje vseh generacij lahko prispevajo k ozaveščanju o pomembnosti aktivne, zdrave in dolgožive družbe – družbe sožitja.

  • Vabilo k sodelovanju v kulturnih nastopih – nastop na “Odru sožitja”generacij

Vabijo vas k sodelovanju v kulturnem programu na “Odru sožitja” vseh generacij, kjer se lahko vaša kulturna skupina predstavi z do 20-minutnim nastopom.

Prijavite samostojen ali medgeneracijsko zasnovan nastop.

Več o pogojih sodelovanja najdete v  prijavnici. Prijave nastopov zbirajo do 29. marca 2019.

  • Vabilo k sodelovanju v natečajih ustvarjalnosti

Komisija za program Dnevov medgeneracijskega sožitja razpisuje natečaje, s katerimi odpirajo prostor ustvarjalnosti za mlado, srednjo in tretjo generacijo. Poudarek je na spodbujanju ustvarjalnosti vseh generacij.

Rok za oddajo del in izdelkov je 29. marec 2019.

Več informacij najdete tukaj.