Dogodki ob svetovnem dnevu duševnega zdravja: Družina, kako si?

Člani_ce ekipe Kako si? ob prihajajočem Svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki poteka 10. 10., vabijo na enotedenski projekt “Kako si?”, ki ga že trinajsto leto zapored organizira Društvo študentov psihologije Slovenije. Splošen namen projekta je ozaveščanje javnosti o pomenu skrbi za duševno zdravje. 

Naslov letošnjega projekta je Družina, kako si?. V enem tednu se bodo zvrstili raznoliki dogodki (predavanja, okrogle mize, osebne zgodbe). Glavni namen letošnjega projekta je z vidika duševnega zdravja osvetliti temo družine, predvsem pa ozaveščati javnost o vlogi družine in vplivu družinskih odnosov na duševno zdravje ter razvoj posameznika. Osredotočili se bodo na rejniške in mlade družine, na soočanje družinskih članov z neplodnostjo, (ne)ozdravljivimi boleznimi ter duševnimi motnjami. Obenem se bodo dotaknili tudi teme nasilja v družini in pomoči otrokom v stiski, program pa še dodatno popestrili s filmskim in literarnim večerom na temo projekta. 

Dogodki se bodo odvijali med 8. in 15. 10. 2020. Vsi dogodki so brezplačni, potekali bodo preko spleta na spletni aplikaciji Zoom ali v živo.  Za dogodke se je potrebno prijaviti.

Podrobnejši program lahko najdete tukaj