DrogArt išče prostovoljce_ke za delo na območju Vzhodne Slovenije

Združenje DrogArt išče nove prostovoljce_ke za sodelovanje pri oblikovanju prijetnejšega nočnega življenja na območju Vzhodne Slovenije.

Združenje DrogArt je prostovoljska organizacija z glavnim namenom zmanjševanja škodljivih posledic drog in alkohola med mladimi. Med aktivnosti, ki jih izvajajo, sodita tudi terensko delo in informiranje. DrogArtova terenska ekipa mlade z različnimi materiali informira o zmanjševanju škodljivih posledic alkohola in drugih drog ter nudi osnovno prvo pomoč tistim, ki imajo težave zaradi zaužitja alkohola ali drugih drog.

Prostovoljce_ke iščejo na programu Pleši z glavo in na programu Pleši z glavo. Prav tako je možno pomagati na naslednjih področjih, v kolikor vam terensko delo ni prijetno:

  • raziskovanje in pisanje člankov o temah, za katere meniš, da bi bile mladim zanimive;
  • delo v okviru projektov After taxi in Spolno prenosljive okužbe;
  • vključitev v ekipo, ki oblikuje vsebine za družbena omrežja in informira mlade (pogovori in pomoč preko Facebooka in Instagrama);
  • spoznavanje in uporabo novih marketinških orodij,
  • izvedbo zabavnih kvizov Kahoot o različnih temah: spolnosti, alkoholu in uporabi drugih substanc.

Svojim prostovoljcem_kam nudijo izobraževanja, podporo in mentorstvo, različna predavanja, delavnice, pridobivanje komunikacijskih in delovnih kompetenc ter izkušnje povezovanja med mladimi in ostalimi organizacijami. Izkušnje niso potrebne.

Zainteresirane_i se lahko javijo na naslov sanja.kranjc@drogart.org.

Več informacij o združenju je na voljo tukaj.

Vir: Mlad.si