DrogArtovi napotki obiskovalcem festivalov za zmanjševanje škode zaradi alkohola in ostalih drog

Ker je poletje čas festivalov si preberi nasvete DrogArta, ki ti bodo pomagali, da se zabavaš, a hkrati poskrbiš za svojo varnost in varnost drugih.

DrogArt svetuje, da na festivalu poiščeš primeren senčen prostor, poskrbiš za dnevni počitek ter zadosten nočni spanec.

Poskrbi za kakovostne obroke in hidracijo (voda, izotonični napitki, limonada). Za nadomeščanje tekočine, ki si jo izgubil_a zaradi vročine in plesa, ne posegaj po alkoholu, ki ima učinek dehidracije. Določena “brezalkoholna” piva lahko vsebujejo tudi alkohol. Pivskim igram (beer pong, Drinkopoly) se raje odreci. Pazi na osebne stvari, ne pozabi na čepke za ušesa, ki ti bodo pomagali zaspati in zaščititi sluh na plesišču.

S sabo imej sončno kremo z zaščitnim faktorjem, repelent, ker so na festivalih v naši družbi radi tudi komarji, in primerna oblačila, predvsem v primeru spremenljivih temperatur.

Spoštuj osebni prostor ostalih obiskovalcev_k festivala in pravila lepega obnašanja. Vsi_e obiskovalci_ke festivala se držimo aktualnih napotkov NIJZ in organizatorja_ke festivala glede covida-19, saj z lastnimi dejanji pomagamo zajeziti širjenje virusa. V primeru slabega počutja ali prehlada raje ne načrtuj obiska festivala oz. poskrbi za pravočasno testiranje na covid-19. Če prihajaš na festival v pisani družbi in nekdo iz družbe zboli, se vsi obnašajte odgovorno in se testirajte.

Odgovornost za zdravje in dobro počutje počiva na ramenih vsakega_e posameznega_e obiskovalca_ke festivalov. Festival bo toliko boljši, če smo vsi solidarni.

Preberi si še nekaj nasvetov, ki jih lahko najdeš tukaj.

Vir: DrogArt