Društvo za preventivno delo vabi študente/ke k sodelovanju

Društvo za preventivno delo išče študente/ke za izvajanje preventivnega projekta “Mladinske delavnice” v 8-ih in 9-ih razredih osnovnih šol po Sloveniji (v Ljubljani, Medvodah, Trzinu, Domžalah, Ajdovščini, Kopru, Celju, Ormožu in na Ptuju) v naslednjem šolskem letu 2018/19. 

Za izvajanje programa iščejo študente/ke, ki jih veseli delo z mladimi in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu. Pogoj za izvajanje delavnic je opravljeno začetno brezplačno usposabljanje, ki bo potekalo od 9. do 15. 10. 2018 na Ptuju in od 22. do 28. 10. 2018 v Ljubljani.

Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanje tveganih vedenj med mladimi ter opremljanje mladih s številnimi konstruktivnimi znanji in socialnimi veščinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega življenjskega sloga mladih.

Več o programu najdete tukaj.

Informativno srečanje, na katerem bo možno dobiti dodatne informacije o programu in načinu dela, bo potekalo 21. 6. 2018 ob 14.00 v prostorih Društva za preventivno delo na Tržaški 2 v Ljubljani (stara Tobačna – 1. nadstropje).

Zainteresirane prostovoljce prosijo, da jih pred srečanjem kontaktirate na tel. št. 01/426 13 89, po e-pošti: drustvo.pd@guest.arnes.si, pridete osebno v pisarno društva od ponedeljka do petka med 9.00 in 17.00 ali jim pred srečanjem posredujete svojo prijavnico, ki jo najdete tukaj.

Prijazno vabljeni!