DSPS vabi plesne ustvarjalce k sodelovanju na Festivalu Gibanica Fringe

Društvo za sodobni ples Slovenije vabi vse plesne ustvarjalce, da se med 20. in 26. 2. 2023 s svojimi plesnimi dogodki pridružite Festivalu Gibanica Fringe – praznovanju sodobne plesne umetnosti.

S programom Gibanica Fringe želijo program izbranih predstav obogatiti z dodatnimi vsebinami. V tej želji odpirajo in ponujajo dodaten prostor, kjer bodo ustvarjalci lahko zainteresirani lokalni in mednarodni javnosti ponudili bogastvo formatov, procesov in plesnih praks ter se v sodelovanjih še tesneje povezali.

Sodelujete lahko s plesnimi praksami v najrazličnejših formatih: predstavitvami, razstavami, predavanji, izobraževanji, pogovori, delavnicami, javnimi vajami, gibalnimi intervencijami …

Sodelujejo lahko ustvarjalci, kulturna društva in zavodi, izobraževalne in kulturne ustanove, slovenski ustvarjalci iz tujine … Skratka, dobrodošli so vsi, ki želijo prispevati k prepoznavnosti slovenske sodobne plesne umetnosti, se povezati s podobno mislečimi ali morebiti zgolj preizkusiti nekaj novega.

Več informacij in prijavnico najdete tukaj.

Vir: CNVOS