Poziv za delovno skupino mladih aktivistk in aktivistov v projektu Young voters

V Ljubljanski mreži info točk iščemo prostovoljca_ko, ki bi deloval_a v delovni skupini kot aktivist_ka in ambasador_ka v sklopu projekta EU inFORM Young voters. Projekt se bo izvajal s strani Evropske agencije za informiranje in svetovanje (ERYICA), v katerem smo partnerji tudi mi.

Skozi projekt boste mladi aktivisti informirali mlade, predvsem tiste, ki se bodo leta 2024 na volišča odpravili prvič, o volitvah v Evropski parlament, ki bodo potekale v letu 2024.

Udeleženci, ki se boste odločili za sodelovanje v bazenu aktivistk in aktivistov, boste sodelovali na spletnih sestankih, na treningu v Španiji, koproducirali kampanjo za Evropske volitve in organizirali informativne vsebine za vrstnike o pomembnosti udeležbe na Evropskih volitvah leta 2024.

Od udeležencev in udeleženk se pričakuje dobro znanje angleškega jezika, zanimanje za tovrstno tematiko in prisotnost čez celoten projekt. Pogoj za sodelovanje je, da se boš na evropske volitve v letu 2023 odpravil_a prvič.

Časovnica projekta:

  • Spletno srečanje, 7. 9. 2023 med 18.00 in 20.00.
  • Trening v Španiji, 17. do 24. 9. 2023.
  • Ostale aktivnosti do meseca maja 2024.

Prijavo z motivacijskim pismom, v katerem navedete vašo motivacijo za sodelovanje, sprejemamo na naslovu info.skuc@lmit.org. Na tem naslovu smo vam na voljo tudi za dodatne informacije in vsa vprašanja.

Rok prijave je do petka 28. 7. 2023.

Več informacij o projektu je na voljo tukaj in tukaj.

Vir: L'MIT