Evropski dan informiranja mladih 2021 #mindmymind

ERYICA skupaj s članicami po vsej Evropi, praznuje Evropski dan informiranja mladih, ki pa je tudi rojstni dan ERYICE. Evropski dan informiranja mladih obeležujemo 17. aprila.

Evropski dan informiranja mladih je posebna priložnost za ozaveščanje o pravici mladih do dostopa do popolnih in zanesljivih informacij ter prepoznavanja dela mladinskih organizacij.

Leto 2020 je bilo leto, ki je bilo polno izzivov. Ves svet se je bil prisiljen prilagoditi novi resničnosti, v kateri so spletna srečanja, maske in družbeno distanciranje postale nova norma. 

Zaradi teh razmer je duševno zdravje postalo vedno bolj ponavljajoča se tema pogovorov tako na profesionalnem kot tudi zasebnem področju. 

Zaradi tega so cilji kampanje EYID 2021:

  • začeti razpravo o vprašanjih duševnega zdravja;
  • biti govornik, ki bo prekinil stigmo o duševnem zdravju med mladimi;
  • normalizirati potrebo po podpori za čustveno dobro počutje;
  • dati glas mladim, da se svobodno izrazijo;
  • pokazati strokovnost, bližino in izkušnje mladinskih informatorjev glede podpore duševnemu zdravju in dobremu počutju ter pri zagotavljanju orodij in virov za reševanje morebitnih skrbi.

Kampanji se pridružuje tudi Ljubljanska mreža info točk, ki je članica ERYICE. V ta namen bomo v mesecu aprilu ozaveščali mlade o pomenu duševnega zdravja. S kampanjo želimo mladim sporočiti, da je razumljivo, da so razmere s covid-19 vplivale na duševno zdravje ter da smo info centri in mladinske organizacije varen prostor kamor se lahko obrnejo, če potrebujejo pomoč.

Več o kampanji si lahko preberete tukaj

Vir: ERYICA