Evropski dan informiranja mladih

Evropski dan mladinskega informiranja obeležujemo 17. aprila, ko je Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladih – ERYICA, postavila mladinsko informiranje na evropski zemljevid.

Tudi na Ljubljanski mreži info točk, kjer se ukvarjamo z informiranjem mladih v Mestni občini Ljubljana, si želimo prispevati k večji vidnosti informiranja mladih, zato spodbujamo, da informacije krožijo in na ta način dosežejo čim večje število mladih.

Evropski dan informiranja mladih je posebna priložnost, ob kateri se opominja o pravici mladih do dostopa zanesljivih informacij ter o prepoznavanju dela mladinskih informatorjev.

Živimo v času razkolov, kroženja lažnih novic in poglabljanja sporov. Mladi imajo pravico dostopati do objektivnih in zanesljivih informacij ter do tega, da so njihova mnenja slišana in sprejeta. Mladi imajo velik potencial za spremembe v današnji družbi. Zato bo prvi del kampanje namenjen informiranju o gibanjih, ki so spremenila zgodovino.

Kampanjo lahko spremljate na spletni strani ERYICA tukaj, ter na njihovih socialnih omrežjih, prav tako bo kampanja v slovenskem jeziku na voljo na našem Facebook in Instagram profilu.

Vir: ERYICA