Evropski mladinski dogodek #EYEBrežice

Zavod Mladinska Mreža MaMa vabi vse, stare med 15. in 30. letom na evropski mladinski dogodek #EYEBrežice, ki bo potekal od 23. do 26. maja v Brežicah.

Program #EYEBrežice vam omogoča sodelovanje ali na kulturno-umetniških kolonijah ali osrednjih aktivnostih. Oboje omenjeno bo potekalo vzporedno do sobote, 25. maja, popoldan, ko se bo s predstavitvami produkcij kolonij združilo v eno.

Prijave za kulturno-umetniške kolonije so zaključene, za vključitev v osrednje aktivnosti, pa se lahko prijavite tukaj do vključno 17. maja 2024.

Program in prijavnico najdete tukaj.

Mladinski svet Slovenije pa vabi na tradicionalni posvet nacionalnih mladinskih organizacij, ki bo potekal v sklopu Lokalnega Evropskega mladinskega dogodka #EYEBrežice, v soboto, 25. maja 2024 ob 11.30 v Mestni hiši Brežice (Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice).

Posvet bo namenjen posvetovanju z organizacijami članicami Mladinskega sveta Slovenije (MSS) in ostalimi nacionalnimi mladinskimi organizacijami. Odprli bodo prostor za razpravo, iskanje sinergij in strateških usmeritev za MSS in nacionalne mladinske organizacije. Razprava bo tekla tudi o izzivih na področju delovanja in razvoja (nacionalnih) mladinskih organizacij, kar si je Kolegij MSS zadal kot eno od prioritetnih področij tega mandata. 

Poleg tega bodo oblikovali tudi priporočila za odločevalce na ravni EU o tem, kaj potrebujejo nacionalne mladinske organizacije za svoje avtonomno, finančno podprto in trajnostno delovanje ter za povezovanje z drugimi organizacijami od lokalne do mednarodne ravni.

Vljudno vas prosijo, da predstavniki organizacij potrdijo svojo udeležbo z izpolnitvijo obrazca, najkasneje do petka, 17. maja 2024. Pomembno je, da na obrazcu označite, da se boste udeležili Posveta in sporočite, ali potrebujete tudi prenočišče. Prijavnico najdete tukaj.

Več informacij in program najdete tukaj.

Vir: Zavod Mladinska Mreža MaMa in MSS